2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Öt halott a szélviharban, köztük két tizenéves lány

2017. augusztus 13., vasárnap 10:42, frissítve: vasárnap 12:19

Lengyelországon öten haltak meg az országon végigsöprő szélvihar miatt. Szusek településen egy cserkésztáborban fák dőltek ki, két gyereket agyonnyomtak, húszan pedig megsérültek.

Heves záporeső és orkán erejű szélvihar támadt Lengyelországra. Poznan városát szinte pillanatok alatt elárasztotta az ár. A legnagyobb pusztítást Suszek város környékén végezte az ítéletidő. A településhez közeli erdőben éppen cserkészek táboroztak, amikor a vihar lecsapott.

„A rettenetes vihar este 9-kor kezdődött. A házban voltunk, és nem is tudtuk, mi történik odakint. Még az ablakon sem lehetett kilátni, és amikor vége volt, megjöttek a tűzoltók, és csak akkor fogtuk föl, hogy milyen rémálom történt itt, igazi tragédia volt” – fogalmazott az egyik táborozó.

A kicsavart fák egy 13 éves és egy 14 éves cserkészlányt nyomtak agyon, és többen súlyosan megsebesültek. A három másik áldozatot szintén kidőlt fák ölték meg, de ők más észak-lengyelországi településeken lelték halálukat. 800 épületet rongált meg a vihar, félmillióan pedig áram nélkül maradtak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!