2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Összeütközött két Boeing

Hír TV

2018. január 7., vasárnap 09:36, frissítve: vasárnap 11:34

A baleset a torontói nemzetközi repülőtér leszállópályáján történt. Az egyik gép hajtóműve kigyulladt, utasok nem sérültek meg.

Lángoló gépből evakuálták az utasokat a torontói repülőtéren. A WestJet légitársaság Mexikóból érkező Boeingje éppen várakozott, amikor egy felszállni induló repülőgép, a Sunwing Airlines járata nekiütközött a szárnyának. Az utasok közül sokan pánikba estek, amint látták, hogy a repülőgép szárnya lángra kap.

Amikor a tűzlabda megindult, hatalmas fekete felhő szállt keresztül a gép törzsén. Ezt éreztem, és akkor kezdtem pánikolni – idézte fel az egyik utas, Ali Alagheband.

A személyzet végül gond nélkül kinyitotta a vészkijáratokat, és az utasok a felfújható csúszdákon keresztül elhagyták a gépet. A kiürítés során senki nem sérült meg.

Ott ültünk, a gép lángolt, és az emberek elkezdték leszedni a táskáikat, mások pedig vártak, hogy sorra kerüljenek – mondta egy másik utas.

A gépen 168 utas és 6 főnyi személyzet tartózkodott. A WestJest gépének ütköző Sunwing járaton nem voltak utasok. A kanadai közlekedésbiztonsági tanács szakemberei vizsgálják a baleset körülményeit.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!