2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

Összejátszhatnak a civil szervezetek az embercsempészekkel

2017. április 27., csütörtök 07:23, frissítve: csütörtök 07:50

Összejátszottak a civil szervezetek az embercsempészekkel a Földközi-tengeren – írja az egyik olasz lap. A szlovák kormány pedig prioritásnak tekinti a Nagy-Britanniában élő szlovákok kérdésének rendezését.

Ijesztő pillanatban hívták össze a Fehér Házban az amerikai szenátorokat – írja beszámolójában az AP. Az amerikai hírügynökség szerint a szokatlan összejövetel nem jelenti eleve azt, hogy az Egyesült Államok erőt alkalmaz a világ egyik leginkább militarizált határának térségében. A megbeszélés azonban minden bizonnyal hatással lesz azokra az aggodalmakra, amelyek szerint Észak-Korea előrehaladást ért el Egyesült Államokat elérő rakéták fejlesztésében.

A szlovák kormány számára prioritásnak számít a külföldön élő szlovákok védelme – írja angol nyelvű beszámolójában a szlovák hírügynökség, amely szerint erről szerdai ülésén döntött a szlovák kormány. A pozsonyi kabinet hangsúlyozza, hogy Szlovákia teljes mértékben tiszteletben tartja a brit választók döntését, de fontosnak tartja, hogy kiküszöböljék a brit kiválás negatív következményeit.

Az olasz főügyész szerint egyes humanitárius szervezetek összejátszanak az embercsempészekkel – írja a La Stampa. Az olasz lapnak nyilatkozó Karmelo Cukaro úgy nyilatkozott: bizonyítékaik vannak arra, hogy közvetlen kapcsolatfelvételek történtek egyes civil szervezetek és a líbiai embercsempészek között. A főügyész szerint az embercsempészek és a civil szervezetek telefonon keresztül és fényjelek segítségével kommunikáltak. Olaszországban most azt vizsgálják, hogy a civil szervezetek tevékenységét az embercsempészek finanszírozták-e.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!