2024. 07. 08. Hétfő Ellák napja
Jelenleg a TV-ben:

Szeuzo kincsek

Következik:

Napi aktuális 04:00

Külföld

Oroszország cáfolta, hogy ukrán polgári létesítmények ellen intézett támadásokat

A dél-ukrajnai Beriszlavra és a város környékére mértek légicsapásokat az oroszok. Kijev közlése szerint a Föderáció katonái ismét civileket gyilkoltak. Moszkva ezt tagadta.

  • Oroszország cáfolta, hogy ukrán polgári létesítmények ellen intézett támadásokat

Az orosz külügyminiszter pedig azt mondta, a fegyverszállításokkal a Nyugat Oroszország ellen harcol. Azzal a céllal folytat hibrid háborút, hogy stratégiai vereséget mérjen a Föderációra. Ez azonban nem fog sikerülni.

Orosz vadászgép mér célzott rakétacsapásokat ukrán katonai létesítményekre Zaporizzsja megyében. A Föderáció védelmi minisztériuma arról tájékoztatott, hogy nagy hatótávolságú, légi indítású precíziós fegyverekkel és drónokkal támadtak katonai célpontokat és egyéb hadászati létesítményeket Ukrajna több pontján.

Igor Konasenkov altábornagy beszámolója szerint karbantartó létesítményeket, nyugati országoktól kapott fegyvereket és lőszereket semmisítettek meg. Továbbá felszámoltak egy olyan bázist, ahol külföldi zsoldosok és ukrán katonák állomásoztak.

A tárca szóvivője hozzátette, több ukrán ellentámadást vertek vissza a frontvonalon. Az ukránok egynapi emberveszteségét pedig 550 főben adta meg Igor Konasenkov.

Kijev nem kommentálta az erről szóló híreket. Ehelyett arról tájékoztatott, hogy a dél-ukrajnai Beriszlavot és a város környékét lőtték az oroszok. A polgári célpontok elleni támadásokban többen életüket vesztették, köztük civilek. A Kreml azonnal reagált. Oroszország azt állította, kizárólag katonai és hadi létesítményekre mértek csapásokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!