2024. 05. 16. Csütörtök Mózes, Botond napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 18:55

Külföld

Óriási öngólt lőtt Daniel Freund, majd visszarántották a valóságba + videó

Igen kellemetlen perceket élt át a minap Daniel Freund, aki hajlamos naponta több, Magyarországot gyalázó bejegyzést is posztolni a közösségi médiában. Történt ugyanis, hogy Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris hetén tartott vitán antiszemitizmussal vádolta Magyarországot.

  • Óriási öngólt lőtt Daniel Freund, majd visszarántották a valóságba + videó

Tette ezt annak ellenére, hogy az egyik legbiztonságosabb országról beszélt, ahol még Izrael-ellenes tüntetések sincsenek - mutatott rá a Magyar Nemzet

A német politikusnak Schaller-Baross Ernő válaszolt, aki azt mondta 

Freund úr, öt évig dolgozott a Soros alapítványnál és antiszemitizmusról beszél. Az ön zöld kormánya miatt, önöknél Németországban a zsidók nem mehetnek az utcára a tömeges migráció miatt. Ezt önök eresztették Németországra.

Majd a magyar képviselő önreflexió gyakorlatát javasolta a német kollégájának. 

Freund azzal védekezett, hogy ő nem Soros-alapítványnál, hanem a Transparency Internationalnél dolgozott.

Mint ismert, a Transparency International az egyik legnagyobb pénzelője a Soros-féle Open Society Foundations. Pár kattintással az interneten 2023-ban gyorsan utána lehet járni, hogy mennyi pénzt is adott az alapítvány a Transparency Internationalnek. 

Még az Open Society Foundations honlapján is fent van, hogy egy adott évben egy adott „részleg” mennyi pénzt kapott. Világszinten összesen, csak tavaly több mint 2,7 millió dollárt költött el a Soros-alapítvány a Transparency International támogatására. De a linken meg lehet nézni pontosan, hogy a világon hova és mennyit adtak. Ezekből az adatokból is kiderül, hogy minimum súlyos dollár tízezrekről van szó minden évben minden helyszínen, amiből évente a levonások után is biztosan maradt elég pénz az ott dolgozók bérére is. Így, amit Freund állít, az minimum megkérdőjelezhetőnek minősül.

Borítókép: Daniel Freund a budapesti látogatása alatt, amikor kereste a diktatúra nyomait

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!