2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Orbán ütheti be a koporsóba a következő szöget

2016. július 1., péntek 07:28, frissítve: szombat 17:39

A magyar miniszterelnök azt állítja, hogy nem EU-ellenes népszavazást szervez. Ennek ellenére ő ütheti be a következő szöget az unió koporsójába egy brit vélemény szerint. Külföldi lapszemle.

Az Egyesült Királyság kilépésével párhuzamosan a magyar miniszterelnök is keményen bírálja az Európai Uniót – írja a brit Daily Express. A bevándorlásellenes miniszterelnök, miután kerítéssel zárta le az országa határait, a brüsszeli vezetést vádolja azzal, hogy bevándorlókat akar küldeni Magyarországra. Ennek ellenére Orbán Viktor azt állítja, nem EU-ellenes népszavazást szervez, csak vitát akar kezdeményezni Brüsszelben.

Kontinentális törésvonal alakult ki a brit kilépés után az EU-ban – írja a brit The Times. Lengyelország és Magyarország több beleszólást követel a brüsszeli politikába, és háttérbe szorítanák a hat alapító ország akaratát. Ráadásul egyre több kisebb tagországot tudnak maguk mellé állítani, például Spanyolországot és Ausztriát, ezért a német–francia tengely jelentősen veszíthet a befolyásából a következő években, miután a britek az EU-n kívülre kerülnek.

A bevándorlási politika miatt támadja Magyarország az EU-t, de azt állítja, hogy az őszi népszavazással nem az uniót akarja gyengíteni – írja az osztrák Krone. A lap Szijjártó Pétert idézi, aki szerint csak a közép-európai országok tárgyalási pozícióját akarják erősíteni a brit kilépés után, de a lap szerint a Brüsszel-ellenes magyar kormány sötét ló az Európai Unióban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!