2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:25

„Orbán szóképe rosszindulatú ostobaság”

2017. március 10., péntek 07:36, frissítve: péntek 08:05

A magyar határzár szigorításával foglalkozik több európai lap is.

A Süddeutsche Zeitung című liberális német lap kommentárban foglalkozott Magyarországgal a jogi határzár szigorításával kapcsolatban. A szerző kiemelte, hogy Orbán Viktor szóképe a bevándorlásról mint a terrorizmus trójai falováról „hazug”, és azt sugallja, hogy a menekültek célja terroristákat bejuttatni Magyarországra, ami „rosszindulatú ostobaság”.

Magyarország el akar zárni minden migránst címmel közölt riportot a Le Monde. A francia balliberális lap az új menekültügyi jogszabály kapcsán írt a Szegeden tavaly novemberben tíz év fegyházbüntetésre ítélt szíriai származású férfinak az esetéről. A lap szerint az ügy „Orbán Viktor biztonságpolitikai kilengésének és egy önmagát elbarikádozó országnak a jelképe”.

Fehéroroszországban idén már nem fogják alkalmazni a nem teljes munkaidőben dolgozókat megadóztató törvényt – jelentette be csütörtökön Alekszandr Lukasenka elnök. A naplopók elleni törvényként elhíresült jogszabály visszavonása ellen februárban tömegtüntetések voltak. A két éve hatályba lépett törvény az évente 183 napnál kevesebbet dolgozókra 250 dollárnak megfelelő összegű adót rótt ki, miközben az átlagfizetés 380 dollár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!