2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

A Pál utcai fiúk 19:10

Orbán saját vágyai alapján formálta át Magyarországot

2016. május 2., hétfő 07:59, frissítve: szerda 06:44

Orbán Viktor átformálta Magyarországot. Belebukhat Olaszország a migránsáradatba. A bojkott az egyetlen fegyver az izraeli megszállás ellen. Nemzetközi lapszemlénk következik.

Egy nemzeti-konzervatív fordulat köztes mérlege – ezzel a címmel közöl elemzést a magyar kormány politikájáról a Deutschlandfunk. A német közszolgálati rádió szerint Orbán Viktor saját vágyai alapján formálta át Magyarországot az elmúlt hat évben. Míg korábban a korrupció elleni fellépést ígérte, most urambátyám viszonyok uralkodnak a gazdaságban. A gazdasági fellendülés pedig jelentős részben annak az EU-nak a pénzéből valósult meg, amelyet Orbán előszeretettel szid. A szerző ugyanakkor megjegyzi azt is, hogy a magyar kormányfő nemzeti-konzervatív politikai modellje külföldön is egyre több követőre talál.

A menekültek megbuktatják az olasz államot – írja a Die Welt. A német konzervatív lap szerint Olaszország nincs felkészülve újabb több százezer migráns fogadására, ráadásul már most is komoly problémái vannak a bevándorlókkal. Mivel Itáliában nincs olyan szociális rendszer, mint Nyugat-Európában, sok migráns illegális tevékenységekből tartja fenn magát. Ennek terheit az olasz polgárok viselik. Milánóban vagy Firenzében már alig lehet meginni egy kávét úgy, hogy ne jönnének koldusok kéregetni. A strandok és a belvárosok tele vannak afrikai árusokkal, sok afrikai nő pedig a saját testét is áruba bocsátja. Bevándorlók dolgoznak illegálisan építkezéseken és sok más helyen is. Sőt már az olasz maffia is alkalmazza a migránsokat például drogfutárként. Ebben a helyzetben a szavazók tömegesen pártolnak át a jobboldali pártokhoz, például az Északi Ligához – adja hírül a Die Welt.


A bojkott az egyetlen út az izraeli megszállás megállítására – írja a Háárec izraeli napilap. A baloldali-liberális újság publicistája, Gideon Levy szerint Izraelt csak szankciókkal lehet megakadályozni abban, hogy – mint fogalmaz – folytassa bűnelkövetését. A szerző úgy véli, hogy az izraeli társadalom agymosott, ignoráns, vak, és egyre szélsőségesebb lesz. Ha viszont megérezné az Izrael elleni szankciók hatását, az változást eredményezhetne. Az Izrael bojkottját követelő nemzetközi mozgalomról Levy megjegyzi: habár annak peremén talán jelen van az antiszemitizmus, a mozgalomban alapvetően lelkiismeretes emberek vannak, akik szeretnének valamit tenni a palesztin területek izraeli megszállása ellen. A szankciók anno más országok, például Dél-Afrika esetében is működtek – jegyzi meg az izraeli publicista.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!