2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Hazahúzó 01:00

Orbán kisvasútja miatt is büntethet az EU

2017. szeptember 20., szerda 07:24, frissítve: szerda 10:00

A felcsúti kisvasút ügyéről cikkez a Financial Times. A Soros-ellenes nemzeti konzultációról számol be egy izraeli oldal. Törökországban kikerült a nemzeti tantervből az evolúcióelmélet.

A felcsúti kisvasút ügyéről cikkez a Financial Times. A lap a Transparency Internationalt idézi, amely szerint Magyarországon 10-ből 9 EU-s támogatással készülő projekt túl van árazva, átlagosan 25 százalékkal. A szerző rámutat: a kisvasút finanszírozásának uniós vizsgálata előtt Angela Merkel éppen arról beszélt, hogy Magyarországtól megvonhatják az EU-s támogatásokat, ha nem teljesíti a kötelességeit; és a cikk arra is kitér, hogy a nagyobb tagországok egyre jobban hajlanak arra, hogy a politikai játékszabályok betartásához kössék a szegényebb uniós államoknak kiosztott felzárkóztatási pénzeket.

A magyar kormány újabb villámháborúja Soros ellen – így számol be a legújabb nemzeti konzultációról az izraeli Arutz Sheva. Az oldal emlékeztet, valójában már az előző konzultáció is a magyar származású milliárdosról szólt, akit a magyar kormány „liberális mumusnak” lát. A cikk azt is kiemeli, hogy ezekhez a konzultációkhoz az adófizetők pénzét használja a kormány, amelynek stratégiája a konzultációk egyik fő témájára, a migrációra épül majd a jövő tavaszi választások kampányában.

Törökországban kikerült a nemzeti tantervből az evolúcióelmélet – tudósít a The Independent. A török oktatásügyi miniszter szerint Darwin tanai túl bonyolultak ahhoz, hogy a középiskolások megértsék őket. Bekerült viszont a papíron világi állam tantervébe a dzsihád eszméjének oktatása – a miniszter ezt úgy indokolta meg, hogy ez is a muszlim vallás része, és az eszmét egyszerűen csak félremagyarázzák a szélsőséges terrorszervezetek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!