2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Orbán és Salvini találkozójáról cikkeznek a külföldi lapok

Orbán és Salvini végső harca egy nacionalista, tekintélyuralmi Európáért - így számolt be a magyar kormányfő és az olasz belügyminiszter találkozójáról az egyik legnagyobb olasz napilap. Az egyik leghallgatottabb francia rádió pedig azt emelte ki, hogy Orbán Viktor Emmanuel Macront nevezte a legfőbb ellenfelének Európában.

  • Orbán és Salvini találkozójáról cikkeznek a külföldi lapok

Orbán és Salvini végső harca egy nacionalista, tekintélyuralmi Európáért - ezzel a címmel közölt véleménycikket a magyar kormányfő és az olasz belügyminiszter találkozója után a Corriere Della Sera. A szerző a két ország közeledését különös szövetségnek nevezi, ami migrációs témában törékenynek bizonyulhat, de az EU belső reformja terén megvan az összhang a vezetők között. Az újságíró úgy látja, Orbán Viktor a találkozón azt hangsúlyozta, ami közös a két ország migrációs politikájában: hogy távol akarják tartani Európától a bevándorlókat. Arról most nem esett szó, hogy Olaszország a kvótarendszer mellett, Magyarország pedig ellene van. A szerző szerint a milánói látogatással a magyar kormányfő legfontosabb célja az volt, hogy szövetségest találjon európai szintű ambícióihoz: egy olyan blokk létrehozásához, amely a nacionalista, határozottan irányított nemzetállamokat tömöríti az Unión belül.

A nemzeti szuverenisták csúcstalálkozójaként ír Orbán Viktor milánói látogatásáról a Euronews olasz kiadása. A beszámoló szerint a magyar kormányfőnek és Matteo Salvininek az a célja, hogy a szocialistákat és a demokratákat a sarokba állítsák, és megváltoztassák Európát, a biztonság megteremtése nevében. A szerző ugyanakkor megjegyzi: Magyarország éppen Olaszország terheinek csökkentését akadályozza azzal, hogy nem vesz át tőle migránsokat. A Euronews egy mondatban megemlíti a találkozó elleni tiltakozásul szervezett baloldali tüntetést is.

Salvini a hősöm, Macron az ellenségem - így foglalja össze Orbán Viktor milánói kijelentéseit az Europe1, az egyik leghallgatottabb francia rádió honlapja. A cikk szerzője kiemeli: Orbán szerint Matteo Salvini simán megnyerné a magyarországi választásokat. A beszámoló azzal zárul, hogy a magyar miniszterelnök és az olasz belügyminiszter is ugyanazt az embert jelölte meg fő ellenfélként európai szinten: Emmanuel Macron francia elnököt, aki Orbán szerint a bevándorlást támogató politikai erők vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!