2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Orbán elszigeteli Magyarországot az uniótól

2016. november 30., szerda 08:30

Magyarország eljátszotta a helyét az EU-ban egy német elemzés szerint. Egy brit cikk pedig arról ír, hogy a NATO-ban se értik, miként jöhettek orosz titkosszolgálati fegyveresek Magyarországra neonácikkal gyakorlatozni. Külföldi lapszemle.

Egyre több a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy Oroszországnak mennyi köze van a magyar szélsőjobbhoz – írja a Financial Times. Feleleveníti, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű neonáci szervezet vezetője agyonlőtt egy rendőrt, és emlékeztet, hogy orosz titkosszolgálatok tagjai együtt gyakorlatoztak magyar neonáci csoportokkal. Az viszont lehetetlen, hogy erről a magyar titkosszolgálat nem tudott, és kérdés, hogy az oroszokat miért engedték be gyakorlatozni a NATO területére.

Koncepciós per miatt aggódnak az emberi jogi szervezetek a szíriai bevándorló ügyében, akit terrorizmussal vádolnak a magyar hatóságok a tavalyi röszkei összecsapások miatt. A Deutsche Welle összesítése szerint a kormánynak nagy szüksége lenne egy olyan ítéletre, amelyben a bevándorlást összekapcsolhatja a terrorizmussal.

Magyarország eljátszotta a helyét az EU-ban – veti fel az Euractiv német kiadása. Azt írja: Orbán Viktor látványosan autoriter rendszert épít, és szándékosan megy szembe az EU alapértékeivel, miközben még a sajtószabadságot is korlátozza. Ha a magyar választók hagyják ezt a rendszert tovább építeni, akkor az ország véglegesen elszigetelődik az EU-tól, ami hosszú távon a tagságába is kerülhet a német elemzés szerint.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!