2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

„Orbán nem híve a szabad sajtónak”

2016. október 18., kedd 07:59, frissítve: kedd 11:20

A Népszabadság megszűnése miatt rendezett tüntetés foglalkoztatta a világsajtót.

Magyarország öt év alatt 48 helyet csúszott vissza a sajtószabadságot mérő nemzetközi listán. A menekültek tízezreit befogadó Kanadában pedig egyre erősebb az idegengyűlölő hangulat. Olvassa el a Hír TV külföldi lapszemléjét!

A Népszabadság megszüntetésének körülményeit részletezi a brit Telegraph. A cikk szerint a kormány kritikusai azt vetik a miniszterelnök szemére, hogy nem híve a szabad sajtónak. Emlékeztet a gyakori vádakra, melyek szerint szabályozással, az állami hirdetések szelektív elhelyezésével lehetetleníti el a kormánykritikus médiumokat. Az írás idézi a Riporterek Határok Nélkül szervezet éves sajtószabadság szerinti rangsorolását is, amelyen az elmúlt öt évben Magyarország 48 pozíciót veszített, és jelenleg a 67. helyen áll.

A Népszabadság megszüntetése elleni vasárnapi tüntetésről írt a Washington Post is. A lap a tudósítás mellett megjegyzi: a magyarországi médiatérkép az elmúlt néhány évben jelentősen átrajzolódott, és több nyomtatott és elektronikus médium is Orbán Viktor belső körének érdekcsoportjához került és teljes mértékben kormánypárti felületté vált.

Egyre több idegenellenes és szélsőjobboldali akció történik Kanadában – számol be a BBC. A brit közszolgálati csatorna arról ír, hogy a menekülteket korábban tömegesen befogadó országban egyre erősebb az idegenellenes hangulat. Kanada 30 ezer szíriainak nyújtott menedéket. A helyi hatóságok szerint a kanadai szélsőjobboldaliak az európai idegenellenes hangulat miatt bátorodtak fel. Az amerikai gyökerű Ku-Klux-Klan mellett több mint száz, kisebb-nagyobb csoport tevékenysége ismert.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!