2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

„Orbán a szélsőjobb szövetségese”

2016. október 14., péntek 15:29, frissítve: péntek 16:03

Orbán Viktor az európai szélsőjobb természetes szövetségese – mondta a Hír Televíziónak Brüsszelben az Európai Parlament EU-szkeptikus frakciójának helyettes vezetője.

Janice Atkinson szerint a magyarországi népszavazás erre egyértelmű bizonyítékot szolgáltatott.

Tavaly nyáron alakult meg az Európai Parlament szélsőjobboldali, EU-szkeptikus és bevándorlásellenes frakciója, a Nemzetek és Szabadság Európája. A Jobbik három, függetlenként dolgozó EP-képviselőjét nem keresték meg, hogy csatlakozzanak hozzájuk. A frakció vezetője a francia Nemzeti Front elnöke, Marine Le Pen lett. Helyettese, az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjának képviselője, Janice Atkinson interjút adott a Hír Televíziónak. A politikus szerint a magyar kormány politikájának alapján nem a konzervatív Európai Néppártban, hanem a szélsőjobboldalon van a helye.

„Szeretem a magyarokat, Orbán Viktor természetes helye gyakorlatilag mellettünk van. Nagyon sok álláspontját mi is osztjuk, például mi is hiszünk a nemzetállamokban, a parlament függetlenségében, a migráció ellenőrzésében. Az önök népszavazása tisztán megmutatta, hogy az állampolgáraik nézetei közelítenek a mieinkhez. Ezt nagyon-nagyon üdvözöljük” – fogalmazott Janice Atkinson.

Megerősítette: a britek elsősorban azért szavaztak az unióból való kilépés mellett, mert elegük lett a belső, vagyis az unión belüli, elsősorban Közép- és Kelet-Európából eredő migrációból. Hozzátette: a brexit után is vállalhatnak külföldiek munkát az Egyesült Királyságban, számukat azonban korlátozni fogják.

Marine Le Pennel láthatnak beszélgetést ezen a héten a BBC Hardtalkban. A francia szélsőjobb vezetője a BBC-n követendő példaként beszélt a Brüsszel-ellenes magyar kormányról.

A beszélgetés vasárnap reggel 6 órakor lesz a Hír TV-n.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!