2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Önti a pénzt George Soros a Trump elleni harcba

Jobban leplezve, de minden eddiginél többet költ a Donald Trump amerikai elnök elleni harcra George Soros. A jobboldal képmutatással vádolja a demokratákat - olvasható a Magyar Hírlapban.

  • Önti a pénzt George Soros a Trump elleni harcba

Újabb rekordot döntött George Soros a politikai folyamatok befolyásolásában. A milliárdos ötvenkétmillió dollárral támogatta eddig a baloldal kampányát a novemberi amerikai elnökválasztásra. A Washington Free Beacon rámutatott: Soros már négy hónappal a választás előtt megdöntötte 2016-os rekordját, hiszen abban az elnökválasztási kampányban harmincmil­lióval kevesebbet költött.

A portál emlékeztetett, a Demokrata Párt jelöltjei – akik Soros pénzéből profitálnak – kampányukban felszólaltak a pénz befolyása ellen a politikában. A demokraták elnökjelöltje, Joe Biden például olyan reformot vezetne be, amely visszaszorítja a pénz korrumpáló hatását a politikában. Barack Obama egykori alelnökének weboldalán egyenesen úgy fogalmaznak, egyik napról a másikra fejleszteni lehetne az amerikai politikát, ha kiszorítanák a rendszerből a nagy pénzeket, és államilag finanszíroznák a választásokat. „A demokrácia akkor működik a legjobban, ha egy teli bankszámla vagy egy hosszú támogatói lista nem előfeltétele egy hivatal betöltésének” – írták.

A Washington Free Beaconnek korábban a Republikánus Párt egyik munkatársa visszásnak nevezte a fenti retorikát, utalva arra, hogy a demokratákat liberális szervezetek egész hálózatán keresztül támogatják milliárdosok. „George Soros példátlan költései ismét megvilágítják, mennyire függnek a demokraták a milliárdosok hozzájárulásaitól, minden képmutató retorikájuk ellenére” – fogalmazott.

A portál emlékeztetett, nem Soros az egyetlen, aki nagy pénzeket áldoz a republikánus elnök, Donald Trump elleni harcra. A Biden Győzelmi Alap (Biden Victory Fund) nevű kampányszervezetbe például ömlik a pénz a demokraták leggazdagabb támogatóitól: eddig 83 millió dollárt kapott, ehhez Soros ötszázezerrel járult hozzá. A liberális donorok csoportja – amelynek Soros is része – sok millió dolláros támadást indított az elmúlt hónapokban, reklámkampányokkal cé­-lozzák meg azokat az ingadozó – azaz sem a republikánusok, sem a demokraták által előre nem borítékolható – államokat, hogy elérjék azokat a mérsékelt konzervatívokat, akik négy éve Trumpra szavaztak, de nem lehetetlen eltéríteni őket.

A cikkből az is kiderült, hogy míg korábban Soros a saját nevében, közvetlenül adományozott liberális csoportoknak, ezt ma már jórészt az alapítványához kötődő különböző szervezeteken keresztül teszi. Soros neve ezáltal nem szerepel a legnagyobb támogatók listáján: a már említett ötvenkétmil­liós támogatással ő a legfontosabb donor, ám ebből az összegből mindössze nyolcmilliót adományozott a saját nevében. Soros sosem csinált titkot abból, hogy elszántan harcol Trump ellen. Január elején a davosi Világgazdasági Fórumon például azt mondta, a nyílt társadalmakat a világban jelenleg leginkább két ember veszélyezteti, Hszi Csin-ping kínai és Donald Trump amerikai elnök. A milliárdos szerint Trump narcisztikus személyiség, aki meggondolatlan tetteivel növeli a közel-keleti feszültséget is - írja a lap.

A teljes cikk ITT olvasható.

Magyar Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!