2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Öngyilkos lett a Linkin Park zenekar énekese

2017. július 21., péntek 11:26, frissítve: péntek 11:33

Chester Benningtonra korábban drog- és alkoholproblémákkal küzdött. Az 1996-ban alakult Linkin Park az utóbbi két évtizedben az egyik legnépszerűbb amerikai alternatívmetál-zenekar volt, világszerte hetvenmillió lemezt adtak el, munkásságukat kétszer ismerték el Grammy-díjjal. Néhány hete Sopronban, a Volt Fesztiválon 45 ezer ember előtt adtak koncertet. Chester Bennington 41 éves volt.

Benningtont csütörtökön találták holtan Los Angeles melletti otthonában, az igazságügyi szakértő közlése szerint öngyilkosságot követett el, felakasztotta magát.

Az 1996-ban alakult, alternatív metált játszó Linkin Park a Numb című dallal tört be a világ zenei élvonalába. Az együttes zenei újításai és stílusötvözése mellett Bennington egyedi hangjának is köszönhette sikerét. Munkájukat kétszer ismerték el Grammy-díjjal, világszerte több mint hetvenmillió lemezt adtak el. Legismertebb albumaik a 2000-es Hybrid Theory és a 2004-es Meteora voltak.

A zenekar nemrég megjelent, One More Light című albumának bemutató turnéjának közepén tartott, egy hét múlva kezdték volna az amerikai körutat. Június 27-én negyvenötezer ember előtt a soproni Volt Fesztiválon zenéltek.

Bár a hatgyermekes énekes korábban hosszabb ideig küzdött drog- és alkoholproblémákkal, környezete szerint a közelmúltig nem volt jele annak, hogy komolyabb válsággal küzdene. Egyik barátja, a Soundgarden énekese, Chris Cornell azonban május 17-én öngyilkos lett, Bennington pedig a beszámolók szerint ezután egyre inkább magába fordult. Azt egyelőre még vizsgálják, hogy Bennington szándékosan időzítette-e éppen Cornell születésnapjára halálát. Chester Bennington 41 éves volt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!