2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Izrael öngyilkos drónokat állítana hadrendbe

2016. április 12., kedd 07:14, frissítve: kedd 07:57

Ellentámadásba lendült a brit miniszterelnök a Panama-botrányban. Öngyilkos drónokat állítana hadrendbe az izraeli hadsereg. Osztrák–magyar paktum jött létre Szerbiáért. Külföldi lapszemle.

A párizsi Le Figaro szerint ellentámadásba lendült a brit miniszterelnök a Panama-papírokkal kapcsolatban kirobbant botrányban. A francia jobboldali lap szerint David Cameron tegnapi alsóházi beszédében kifejezte, hogy elsőként akar harcba szállni az adóeltitkolókkal, ezért büntetőintézkedéseket is bevezetnek Nagy-Britanniában. A kormányfő ezzel folytatta azt az offenzívát, amelyet adóbevallásainak közzétételével kezdett, jegyzi meg a francia napilap.

Az izraeli hadsereg öngyilkos drónokat állítana hadrendbe, miután a katonai vezetők látták az eszköz bevetéséről készült videót – írja a brit The Times. A lap megjegyzi, hogy a „kamikaze” drónokat izraeli fegyvergyárak fejlesztették ki, de a zsidó állam még nem használta a csatatéren. Az eszközt az azeri hadsereg vetette be Hegyi-Karabahban egy önkénteseket szállító busz ellen. A gyártó cég közölte, hogy az izraeli hadsereg máris érdeklődött a harci eszköz iránt, hogy bevethesse a jövőbeli konfliktusokban.

Osztrák–magyar paktum jött Szerbiáért, állapítja meg a Vecernji list. A zágrábi lap szerint az Európai Bizottság és a többi uniós tagállam fokozni kívánja a nyomást Horvátországra, hogy hagyjon fel a Szerbiával kezdődött csatlakozási tárgyalások blokkolásával. A horvát lap a zágrábi külügyi minisztériumtól megtudta, hogy Horvátország addig nem egyezik bele újabb csatlakozási fejezetek megnyitásába, amíg az április 24-ei szerbiai választás után nem jön létre az új kormány. A zágrábi vezetés azóta akadályozza az igazságszolgáltatásról és az alapjogokról szóló 23-as fejezet megnyitását, hogy a Hágai Törvényszék felmentette az összes vád alól Vojislav Seselj szerb vezetőt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!