2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Olvad Clinton előnye, az FBI-t hibáztatja

2016. október 31., hétfő 20:06

Minimálisra olvadt Hillary Clinton előnye az amerikai elnökválasztás hajrájában. A különbség hibahatáron belüli. A demokrata politikus nyáron abban reménykedhetett, hogy megússza az e-mail-botrányt, de múlt héten leporolta az aktát az FBI. Clinton szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda beavatkozott a politikába.

Templomban is kampányol Donald Trump. A republikánus elnökjelölt Nevadában ment el egy istentiszteletre, utána pedig arról beszélt, hogy Hillary Clinton e-mail-botránya visszaadta híveinek a reményt. Egy hete még 5-8 százalékpont volt a demokrata politikus előnye, amely 1-2 százalékpontra olvadt. „A valódi változás az lenne, ha a kormány újra szavahihető módon kezdene működni. Hillary Clinton csak a saját bűncselekmény-sorozatának köszönheti a jogi eljárásokat. Ez egy korrupt rendszer, amelynek ti, az amerikai választók vagytok a vesztesei. Ezért kell cselekednetek” – hangoztatta Trump.

Hillary Clinton az első Obama-kormány külügyminisztereként magánszerverről bonyolította hivatalos levelezését. Az FBI nyomozott az ügyben, és meg is állapította, hogy a politikus megszegte a titkos adatok kezelésének szabályait. A vádemelés mégis elmaradt, mert Clinton nem szándékosan követte el a jogsértést. Közben kiderült, hogy Clinton szerverén keresztül küldözgetett obszcén képeket a demokrata politikus egyik bizalmasának a férje. A férfi elleni nyomozás miatt az FBI újra átnézi azokat a leveleket, amelyeket Clinton szerverén találtak. „Az FBI elnöke körbeküldött egy levelet a sajtónak. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Különösen így az elnökválasztás előtt egy-másfél héttel, nagyon furcsa, hogy így próbálják meg befolyásolni az eredményt, hogy a választókat bizonytalanságban tartják, miközben egyszer már kiderült, hogy nem volt törvénysértés” – mondta Clinton.

Felmérések szerint a hagyományos demokrata szavazók harmada nem hajlandó Clintonra voksolni. Mivel Trump is megosztja a republikánusokat, a független elnökjelöltek minden eddiginél több szavazatot, akár 10 százalékot is gyűjthetnek. „Clinton alkalmatlan, különösen, ha kiderül, hogy bűncselekményt követett el. Trump is alkalmatlan, amilyen nyilatkozatokat tesz, hajmeresztő. Szóval nem tudom, kire szavazhatnék. Olyan jelöltet fogok keresni, aki legalább őszinte” – mondta egy washingtoni szavazó.

Az amerikai elnökválasztás november 8-án lesz, de az államok felében hetek óta tart a korai választás, amelyen már leadtak 12 millió szavazatot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!