2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Külföld

Olaszországban az elhunytakra emlékeztek, a britek és a szerbek tömegesen oltanak

Olaszországban megemlékeztek a koronavírus-járvány következtében elhunytakról és a pandémia egy évvel ezelőtti kezdetéről. A brit miniszterelnök eközben bejelentette, hogy július végére a teljes felnőtt lakosság megkapja a kór elleni vakcinát. Montenegróban is elkezdődött az oltás. Először az orosz Szputnyik V-vel, majd a kínai Sinopharm készítményével immunizálják a lakosságot.

  • Olaszországban az elhunytakra emlékeztek, a britek és a szerbek tömegesen oltanak

A "fehér köpenyesek" napját tartották szombaton az olasz kórházakban. Az orvosok, az ápolók és a betegek egyaránt azokra emlékeztek, akik a koronavírus-járvány következtében hunytak el az elmúlt egy évben.

A központi esemény helyszíne a lombardiai Codogno volt. A 15 ezres város kórházában tavaly február 20-án azonosították az első olaszországi fertőzöttet.

Országszerte mintegy 3 millióan betegedtek meg eddig, a halottak száma pedig meghaladja a 95 ezret. Az elhunytak többsége 80 év feletti, de több mint 300 orvos is életét vesztette már.

Miután a kór és annak mutációi gyorsan terjednek, a tartományok felében a hétvégén ismét megszigorították a korlátozásokat.

Eközben az Egyesült Királyságban Boris Johnson miniszterelnök bejelentette, hogy július végére a teljes brit felnőtt lakosság megkapja a koronavírus elleni vakcinát.

A kormányfő azt is hozzátette, hogy a tavaly decemberben kezdődött oltási kampány elsődleges célja már teljesült, ugyanis február 15-ig a vakcinalistán szereplő legveszélyeztetettebbek megkapták a készítmény első dózisát.

Április végéig pedig minden 50 évnél idősebb személyt beoltanak. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint már 17 millióan kapták meg a védőoltás első adagját, 600 ezren pedig már a második dózist is.

Boris Johnson a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián arról is beszélt, hogy a járvány elleni küzdelemből mindenkinek ki kell vennie a részét.

Jól halad az oltás Romániában, ahol a beoltottak száma már meghaladja a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttekét. Keleti szomszédunknál 800 ezer ember vette fel a vakcina első adagját, közülük csaknem 600 ezren már a második dózison is túl vannak.

Szerbiában szintén oltják a lakosságot. Belgrád úgy számol, hogy az év második negyedévében 1,2 millió adag Pfizer / BioNTech készítmény érkezik.

Montenegró is megkezdte az egészségügyi kampányt. Elsőként 2 ezer ember juthat Szputnyik V vakcinához, az oltóanyag Szerbiából érkezett.

Podgorica arról is tájékoztatott, hogy február végén megérkezik a kínai Sinopharm 30 ezer adag oltóanyaga is, és így jelentősen felgyorsítják majd a lakosság immunizációját.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!