2024. 05. 21. Kedd Konstantin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

A moszkvai fogoly - Bethlen István 03:00

Külföld

Olaszországban a halálos áldozatok száma meghaladta a kínai áldozatok számát

Olaszországban már többen haltak meg a koronavírus-járványban, mint Kínában, összesen már 3405-en vesztették életüket. Itália Március 12-e óta van teljes zárlat alatt, nem nyithat ki semmilyen üzlet, csak az élelmiszerboltok, gyógyszertárak és a drogériák, az embereknek pedig otthon kell maradniuk. Az iskolákat, egyetemeket bezárták.

  • Olaszországban a halálos áldozatok száma meghaladta a kínai áldozatok számát

Szívszorító képsorokkal nyitották műsorukat az olasz híradások. Az éj leple alatt, 70 katonai teherautóval szállítják a holttesteket Bergámóból a szomszédos városokba, mivel a krematóriumok is túlterheltek az észak-olaszországi településen.

Bekövetkezett az, amitől sokan tartottak. Olaszországban meghaladta a halottak száma a kínai áldozatok számát. Összehasonlításképpen az ázsiai országban 1,3 milliárd ember él, míg a dél-európaiban 60 millió. Ez pedig azt jelenti, hogy a lakosságszámra lebontva Olaszországban 12-szer annyian betegedtek meg, mint Kínában. Az olasz egészségügy egyre nehezebb helyzetben van.

Azt mondanám, hogy az erőnk végén vagyunk. Ez egy kis kórház, és sok embert fogadunk be, de elértük a kapacitásunk végét. Nincs elég erőforrásunk, és főleg személyzetünk. Ugyanis a dolgozók is kezdenek lebetegedni

- mondta egy cremonai orvos.

A doktor szerint a legnehezebb az, hogy a betegeket nem látogathatják a rokonok. Így sokan egyedül halnak meg. Ezért indítottak egy olyan szolgáltatást, amelyben telefonon felveszi a kapcsolatot a családdal, és tájékoztatják őket családtagjuk helyzetéről, mivel a sok idős beteg ezt saját maga nem tudja megtenni.

Egy kollégája pedig arról beszélt, hogy továbbra is több mint 12 órás műszakokban dolgoznak, amely főként lelkileg megterhelő.

Pszichésen nagyon nehéz. Megpróbálunk erősek maradni és nem feladni. Ha vége lesz ennek az egésznek, akkor lesz időnk elgondolkodni, hogyan álljunk fel ebből a helyzetből lelkileg. Jelenleg a megfelelő szellemben dolgozunk akkor is, ha nagyon fáradtak vagyunk. Most nincs ideje vitának sem, együtt kell működnünk

- nyilatkozta egy lombardiai ápoló.

A több mint 33 ezer aktív betegből 14 ezren házi karanténban vannak. A kórházban kezeltek 7,5 százaléka van intenzív osztályon.

Milánóban olyan sok beteg van, hogy egy újabb kórházat építenek fel, amely a napokban lesz kész. Itt fogják kezelni azokat a Bergamo és Brescia területéről érkező súlyos állapotban lévő betegeket, akik eddig kapacitáshiány miatt ellenőrizetlenül feküdtek a kórházakban.

De nemcsak az emberi erőforrás, hanem eszközhiány is jelentős Olaszországban. Az olasz gyógyszerügynökség bejelentette, hogy rendkívül nehézzé vált a kórházak ellátása. Róma polgármestere pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre több a gyógyszerlopás a patikákban.

Időközben megérkezett a második kínai orvoscsoport is Olaszországba.

Mindenekelőtt a COVID-19 kezelésével és megelőzésével kapcsolatos jó tapasztalatokat szeretnénk megosztani annak érdekében, hogy ne legyen nagy kilengés a betegek számában. Másodszor szeretnénk az itt élő kínai állampolgárokat is segíteni, ha bármilyen kérésük van a betegséggel kapcsolatban

- nyilatkozta az orvoscsoport egyik tagja.

Azonban a milánói sajtótájékoztatón azt is elmondták: az olaszországi utcákon még mindig túl sok ember mozog. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a fertőzés lassan, de déli irányba terjed a főváros felé. A Róma körüli Lazio tartományban a diagnosztizált betegek számának napi emelkedése már elérte a Lombardiában mért számokat.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

Orbán Viktor: ébredj, Európa! + videó

,,Fontos, hogy az európai emberek minden országban, így Magyarországon is világosan és egyértelműen nemet mondjanak a háborúra" - mondta Orbán Viktor országjárásának kecskeméti állomásán.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság főügyésze elfogatóparancs kiadását kérte az izraeli miniszterelnök és a Hamász ellen

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben háborús és emberiesség elleni bűnök feltételezett elkövetése miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!