2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Obama nevet Trumpon

2016. október 25., kedd 11:23

Az adatok alapján a demokrata szavazók nagyobb hajlandóságot mutatnak az előszavazásra.

Ez tovább növelheti – a felmérések szerint egyébként is magasan vezető – Hillary Clinton elnöki esélyeit. Donald Trump, republikánus jelölt nem hisz a közvélemény-kutatásokban. Már csak két hét van az amerikai elnökválasztásig.

Az ABC egyik esti show-jába, a Jimmy Kimmel Live-ba látogatott az amerikai elnök. Barack Obama a műsor egyik legnépszerűbb részében az úgynevezett „mean tweets”-ben is részt vett. Itt a meghívott vendégek a nekik szóló Twitter-üzeneteket olvassák fel és reagálnak rá. Obama egy Donald Trump által tweetelt üzenetet is felolvasott.

„Obama elnök az Egyesült Államok legrosszabb elnökeként fog leköszönni. Az igazi Donald Trump. Tényleg? Hát, igazi Donald Trump, legalább én elnökként fogok leköszönni” – reagált Obama, a republikánusok elnökjelöltjének bejegyzésére.

Jimmy Kimmel arra is kíváncsi volt, hogy Barack Obama hogyan reagál, amikor Donald Trumpot látja a tévében.

– Amikor nézi a vitát, amikor Donald Trumpot nézi, szokott nevetni, nevetett már?

– A legtöbbször nevetek.

Obama második elnöki turnusa január 20-án ér véget. Az Egyesült Államok alkotmánya szerint egy elnök csak két ciklust szolgálhat.

„Ha indulhatnék egy harmadik ciklusért is, a feleségem elválna tőlem” – mondta Obama.

Nem veszi ennyire viccesen a kampányt Donald Trump. A republikánus elnökjelölt Floridában kampányolt. Több közvélemény-kutató szerint is Hillary Clinton áll jobban az elnökjelölti versenyben, de Donald Trump nem hisz ebben.

„Azok a kutatások, amik érnek valamit, amik az elmúlt években tényleg pontosak voltak, azok azt mutatják, hogy kettővel vezetünk országosan. Azt akarom mondani, hogy csak azért nézem ezeket a kutatásokat, mert részei ennek a tisztességtelen rendszernek. Része annak a hamis rendszernek, amiről azóta beszélek, hogy beszálltam a versenybe” – véli Trump.

A közvélemény-kutatók eredményeinek átlaga alapján Hillary Clinton 6,2 százalékkal vezet Trump előtt. Az ABC legfrissebb kutatása alapján Clinton előnye több mint 12 százalék.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!