2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Obama is támogatta Clinton elnökké jelölését

2016. július 28., csütörtök 11:23, frissítve: péntek 06:39

Hillary Clinton támogatására kérte a demokrata szavazókat Barack Obama. Az amerikai elnök szerint az egykori first lady egy igazi vezető, hozzátéve, hogy szerinte ezt a republikánus jelöltről, Donald Trumpról nem lehet elmondani. Clinton – helyi idő szerint – ma este fogadja el hivatalosan a demokrata párt elnökjelöltségét.

Hillary Clinton egykori riválisa, majd főnöke, Barack Obama buzdította arra a demokrata szavazókat a philadelphiai nagygyűlésen, hogy álljanak be az egykori first lady mögé a novemberi elnökválasztáson. Az elnök Clinton kormányzati tapasztalatát állította szembe a republikánus ellenfél, Donald Trump gyakran botrányos kijelentéseivel. „Konkrét ötletei vannak a munkahelyteremtésre, a munkavállalók helyzetének javítására, a bölcsődék fejlesztésére és a diákhitel lefaragására. Ilyen egy igazi vezető… nem olyan, mint Donald Trump” – mondta Barack Obama amerikai elnök.

Clinton alelnökjelöltje, Tim Kaine szenátor is nekiment Trumpnak, és kifigurázta a szabad szájú ingatlanmilliárdost. „Tudják, hogy én kiben nem bízom? Na? Donald Trumpban! Trump egy olyan alak, aki sokat ígér, és ilyenkor mindig azt ismételgeti, hogy higgyenek nekem. Minden nagyszerű lesz, higgyenek nekem! Építünk egy falat a határra, és kifizettetjük Mexikóval, higgyék el! Villámgyorsan szétzúzzuk az Iszlám Államot, higgyék el! Semmi különös nincs az adóbevallásomban, higgyék el!” – fogalmazott a demokrata alelnökjelölt.

Hillary Clinton helyi idő szerint csütörtök este fogadja el hivatalosan az elnökjelöltséget. A republikánusok legfőbb kritikája vele szemben az, hogy lényegében folytatná Obama elnök politikáját.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!