2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:40

Külföld

Obama beszédet mond, Trumpot nem hívták meg McCain búcsúztatására

Nem vehet részt John McCain temetésén egykori alelnökjelöltje, Sarah Palin. A politikus még 2008-ban indult együtt McCainnel az elnökválasztáson. A búcsúztatóra Donald Trump elnököt sem hívták meg; Obama és George W. Bush viszont beszédet is mond a temetésen.

  • Obama beszédet mond, Trumpot nem hívták meg McCain búcsúztatására

A John McCain által szenátorként képviselt államban a gyászszertartás egy kóruselőadással kezdődött, ezután a republikánus politikust egy demokrata vetélytárs, egykori szenátusi kollégája búcsúztatta: Joe Biden volt alelnök. Biden Barack Obama alelnökjelöltje volt a 2008-as választásokon, ők győzték le végül a John McCain-Sarah Palin párost.

Habár John már nincs velünk, elég egyértelmű utasításokat hagyott hátra. Idézem: 'Mindig higgyünk Amerika ígéretében és nagyszerűségében, mert itt semmi sem elkerülhetetlen.' Ezt üzente utoljára John az egész országnak, tudván, hogy hamarosan eltávozik. Ezt akarta - mondta Biden.

Bidennel ellentétben az egykori társ, Palin nem kapott meghívást sem a búcsúztatóra, sem a szombati temetésre. McCain annak idején azt mondta a vereség után: már megbánta, hogy Palint választotta maga mellé alelnökjelöltnek.

Ott lesz viszont a temetésen két volt elnök is: a republikánus George W. Bush és a demokrata Barack Obama - sőt, beszédet is mondanak.

Donald Trump, a jelenlegi elnök John McCain végakaratának megfelelően nem vesz részt az eseményen. A 81 évesen, agydaganatban elhunyt McCain Trump legnagyobb kritikusa volt a Republikánus Párton belül.

Az elnök az egyik vitájuk után azt is kétségbe vonta, hogy a Vietnamban hadifogságba került McCain háborús hős lenne, mert ő azokat a katonákat szereti, akiket nem fognak el.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!