2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Nyomozást rendeltek el Netanjáhu ellen

MTI

2016. december 28., szerda 21:19, frissítve: szerda 21:22

Rendőrségi nyomozást rendelt el Izraelben Binjamin Netanjáhu ellen az államügyész, a közeli napokban eskü alatt kihallgatják a kormányfőt – jelentette szerda este az izraeli 10-es televízió.

Az izraeli miniszterelnököt két ügyben vádolják korrupcióval és csalással, ezek részleteit egyelőre nem hozta nyilvánosságra a helyi média. A csatorna szerint az egyik ügy súlyosnak tekinthető, és bizonyítékok szólnak Netanjáhu ellen.

Aviháj Mendelblit főügyész már hónapokkal ezelőtt felkérte a rendőrséget a miniszterelnök gyanús ügyeiben vizsgálat indítására, de a helyi média szerint a Netanjáhu által kinevezett főügyész erősen korlátozta a rendőrséget munkájában, s meghatározta, hogy milyen szálakon haladhatnak, kiket és miről hallgathatnak ki.

Az utóbbi időben azonban a rendőrség birtokába került újabb információk nyomán mégis engedélyezték bűnügyi nyomozás megindítását, amelynek keretében eskü alatt várhatóan már a közeli napokban kihallgatják a kormányfőt.

Ehud Olmert, Izrael előző kormányfője jelenleg börtönbüntetését tölti, amelyet korrupciós ügyek miatt mért rá a bíróság, miután sikerült rábizonyítani hatvanezer sékel csúszópénz elfogadását még miniszterelnöksége előtti politikusi időszakából.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!