2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Nyitottabb lesz a katolikus egyház

2016. április 8., péntek 17:31, frissítve: péntek 17:49

Nagyobb megértésre van szükség az elvált és újraházasodott katolikus hívekkel szemben, és el kell utasítani a homoszexuálisokkal szembeni diszkrimináció minden formáját. Ferenc pápa a családok és az egyház kapcsolatáról adott ki több száz oldalas iránymutatást.

Nyitottabb és megértőbb lesz a katolikus egyház a válás után újraházasodókkal és az azonos nemű párokkal – lényegében erről szól a Ferenc pápa által jegyzett több mint 260 oldalas dokumentum, amelyben az egyházfő a családok, a házasság és az egyház kapcsolatáról ad iránymutatást.

Az egyházfő szerint az elvált és újraházasodott hívőket nem szabad elítélni, de elutasítja a homoszexuális emberek diszkriminációjának minden formáját is. „A pápa figyelmét nem kerülte el a családok törékenysége és a házasságok kudarca. Idézem: az evangéliumi ideál értékének kisebbítése nélkül könyörületesnek és türelmesnek kell lennünk, amikor elkísérjük ezeket az embereket a lehetséges növekedés útján” – tudatta Lorenzo Baldisseri bíboros.

Ferenc pápa szerint a nők elleni családon belüli erőszak teljesen ellentétes a házasság szellemével, a fiatalok szexuális nevelésével kapcsolatban pedig úgy látja, hogy a védekezés helyett inkább arra kellene tanítani a kiskorúakat, hogy nem vágyaik kielégítése a legfontosabb.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!