2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Vissza kell hívni ezeket a fájdalomcsillapítókat

2015. december 14., hétfő 10:40, frissítve: szerda 11:21

Három hónapja van az egyik brit gyógyszergyárnak arra, hogy termékeit kivonja az ausztrál piacról. Erre azután kötelezték a céget, hogy kiderült, a speciális fájdalmakat enyhítő készítmények semmiben nem térnek el a hagyományos fájdalomcsillapítóktól.

Egy ausztrál bírósági döntés után a brit cég által gyártott termékek száma jelentősen megcsappanhat. A szövetségi bíróság ugyanis úgy döntött, hogy a hátfájásra, menstruációs- és migrénes fájdalmakra készített különálló termékek ugyanazt a hatást fejtik ki és összetételük is ugyanaz, mint a hétköznapi fájdalomcsillapítónak. Ezzel pedig a Reckitt Benckiser gyógyszergyár félrevezette a vásárlókat. A Nurofen speciális fájdalmakat enyhítő gyógyszerei kétszer annyiba kerülnek, mint a márka általános fájdalomcsillapítója.

„Ez üzenet a nagyvállalatoknak, amelyek a tömegpiacokon árulnak termékeket, hogy valóságot kell állítaniuk a reklámjaikban, mert a vásárlók bíznak bennük. Természetesen a vásárlók szkeptikusak egy pontig, amikor arról van szó, hogy valami annyira különleges, hogy csak egyfajta fájdalmat csillapít, amikor nem, ez olyan, mint bármilyen más fájdalomcsillapító és ez tölt el minket aggodalommal és reméljük, hogy az, amit most tettünk, üzenet a vállalatoknak. Ne tévesszék meg a vásárlókat” – mondta Rod Sims, az Ausztrál Verseny- és Vásárlóbizottság elnöke.

A gyógyszeripari vállalatnak három hónapja van arra, hogy visszahívja a polcokról a speciális fájdalomcsillapítókat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!