2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Nemzetközi szervezetek is aggódnak a sajtószabadságért

2016. december 7., szerda 08:24, frissítve: szerda 08:25

Orbán szövetségesei egyre jobban ráteszik a kezüket a médiára a választások közeledtével – a Reuters cikke szerint.

Orbán szövetségesei egyre jobban ráteszik a kezüket a médiára a választások közeledtével – a Reuters cikke szerint. A szerző hangsúlyozza: egyre több nemzetközi szervezet aggódik a magyar sajtószabadság miatt, amióta a többi közt a Népszabadság, a TV2 és az Echo TV is a miniszterelnök köréhez tartozó személyek tulajdonába került. A cikk rámutat: ezek a sajtóorgánumok hatalmas összegekhez jutnak a kormány reklámköltségvetéséből, amely az idén 85 millió dollár, ezzel a kabinet messze a legnagyobb piaci szereplő.

Magyarellenes kijelentései miatt bepanaszolta Traian Basescut a Székely Nemzeti Tanács elnöke – tudósít a Krónika.ro. Izsák Balázs a román Állandó Választási Hatósághoz fordult arra hivatkozva, hogy a román választási törvény tiltja az uszító üzenetek megfogalmazását. A vasárnapi voksoláson szenátorjelöltként induló Basescu a többi közt azt mondta: „Románia határa a Tiszáig tart. Isten óvjon titeket, budapesti csahos kutyák, hogy erre emlékeztessünk!”

A magyar ipari termelés csökkenéséről ír a Bloomberg. A lap szerint egyre kétségesebb, hogy Magyarország eléri-e a kormány által kitűzött növekedési célt, miután októberben második hónapja zsugorodott ez a mutató. A cikk hangsúlyozza: az Európai Unió keleti felében általában véve is gazdasági lassulás tapasztalható.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!