2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Nem véletlen, hogy Nizzában volt a terrortámadás

2016. július 22., péntek 08:00, frissítve: péntek 14:55

Az egyik neves brit lap szerint Párizs után Nizza és a környező régió Franciaországban az, ahol leginkább megfigyelhető a radikalizálódás, így nem véletlen, hogy a közelmúltban ott követtek el terrortámadást.

Nem véletlen, hogy a legutóbbi franciaországi terrortámadás éppen Nizzában történt – állapítja meg a brit The Economist. A lap szerint a párizsi régió után ugyanis Nizzában és környékén a leggyakoribb a muszlimok radikalizálódása. A térségben mintegy 40 mecset van, ráadásul a helyi kormányhivatal nemrégiben négy illegális imaházat záratott be. A statisztikák szerint az év elejétől 55 személy ment ki Nizza környékéről Szíriába és Irakba, hogy csatlakozzon az Iszlám Államhoz, ami miatt a helyi illetékesek megelőző riasztási rendszert vezettek be a családok, az iskolák és a helyi hivatalok számára, hogy megakadályozzák a fiatalok távozást a Közel-Keletre.



Lewis Hamilton szerint a Red Bull komoly kihívást jelent a Mercedesnek a Hungaroringen. Az autósporttal foglalkozó nemzetközi hírporttál szerint a magyar pálya „kanyargós természete” a Red Bullnak kedvez, amely Daniel Ricciardóval 2014-ben megnyerte a futamot, tavaly pedig Daniil Kvyat és Daniel Ricciardo megszerezte a második és harmadik helyet a Red Bull istállónak. A Red Bull két idei pilótája, Daniel Ricciardo és Max Verstappen úgy véli, hogy a dobogó ezen a hétvégén is elérhető lehet.

Horvátországban idén már 17. alkalommal rendezik meg a „legpéldásabb falusi háziasszony” vetélkedőt. A zsűri a döntés kimondása előtt otthonukban is felkeresi a versenyzőket, hogy minél jobban megismerhesse őket, és ennek során pontozza a jelöltek által betöltött szerepet a családban, a gazdaságban és a közösségben, ahonnan érkezik. A döntőben a háziasszonyok hagyományos ételeket készítenek, bemutatják a hobbijukat és természetesen népviseletben állnak a zsűri elé.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!