2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Nem tudni, miért gyújtotta fel magát a bankban

2016. november 18., péntek 13:25

Felgyújtotta magát egy férfi egy melbourne-i bankban, ezzel robbanást idézett elő, amelyben 26-an megsérültek. Egyelőre nem lehet teljesen kizárni, hogy terrorcselekmény történt.

Egy melbourne-i bankban gyújtotta fel magát egy fiatal férfi eddig ismeretlen okokból. A tűz robbanást idézett elő, amelyben 26-an megsérültek. „Egy férfi besétált az itt található bankba. Valamiféle katalizátor volt nála, amelyet meggyújtott. Ezután tűz ütött ki, felgyújtotta magát a tűzzel, és mások is sebesüléseket szenvedtek az épületben” – közölte Jacqui Poida rendőrfelügyelő.

A hatóságok közlése szerint öt ember súlyos égési sérüléseket szenvedett, a többieket füstmérgezés gyanújával vitték kórházba. Maga a gyújtogató is súlyosan megsebesült. Az oltást még a tűzoltók kiérkezése előtt ez a fiatalember kezdte meg egy közeli boltból szerzett poroltóval.

„Tettem négy lépést befelé, kiabáltam, de senkit nem hallottam, a riasztók bekapcsoltak, és senki nem hallott engem” – mesélte egy járókelő.

A rendőrök egyelőre nem tudják, miért gyújtotta fel magát a fiatalember, és hogy pontosan mi okozta a robbanást. Egyelőre nem zárják ki teljesen, hogy terrorcselekmény történt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!