2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Nem tudni, hol tanult meg repülőt vezetni az öngyilkos reptéri dolgozó

Pilótaengedélye biztosan nem volt, de minden biztonsági ellenőrzésen átesett a seattle-i repülős. A férfi a reptéri személyzet tagjaként pénteken este engedély nélkül felszállt, majd egy repülős trükk után a földnek csapódott a géppel. Minden jel szerint öngyilkos lett.

  • Nem tudni, hol tanult meg repülőt vezetni az öngyilkos reptéri dolgozó

Richard Russel kötötte el pénteken az egyik utasszállítót a Seattle-i repülőtérről, ahol dolgozott. Miután engedély nélkül felszállt, egy trükköt is bemutatott a géppel, nem sokkal később egy szigetre zuhant.

„Nagyon sok ember van, akit érdeklek. Mindannyian nagyon csalódottak lesznek, amikor megtudják, hogy én tettem ezt” - mondta a 29 éves férfi az irányítótoronyak nem sokkal azelőtt hogy az elkötött repülővel a földbe becsapódott.

A családot megrázták a történtek, közleményüket az egyik barátjuk olvasta föl az újságíróknak. „Talán hihetetlenül hangzik azoknak, akik otthon a tévében nézték a történteket, de Beebo melegszívű, együtt érző férfi volt. Hűséges férj, szerető fiú, és jó barát. Egy gyerekkori barátja megjegyezte, Beebot mindenki szerette, mert kedves volt mindenkivel, akivel találkozott” – mondta.

Az Alaska légitársaság vezérigazgatója szerint a férfi több mint 3 éve átesett az összes biztonsági vizsgálaton, és teljes felhatalmazással tartózkodott a repülőtér biztonsági zónájában, hiszen a munkáját végezte.

„Ilyen a repülés Amerikában. A repülőgépek ajtaját nem zárjuk kulcsra, mint az autókét. Nincs slusszkulcs, mint a kocsiknál. Olyan a rendszer, hogy a repteret biztosítjuk és az az általános elv, hogy az alkalmazottak megbízólevelükkel jogosultak ott tartózkodni, és a munkájukat végezni” – fogalmazott a társaság vezetője.

Az amerikai hatóságok értetlenül állnak az előtt, a férfi hogyan tudott egyáltalán felszállni a géppel. „Ismereteink szerint nem volt pilótaengedélye. Az igazat megvallva, az utasszállító repülők nagyon összetett járművek. Nem olyan könnyű repülni velük, mint egy Cessna 150-essel. Nem tudom, hogyan szerezett ebben tapasztalatot” – értetlenkedett a Horizon Air vezérigazgatója, Gary beck.

A nyomozók azt szeretnék kideríteni, hogyan készült fel a végzetes útra, egyelőre nem találják a jelét, hogy az öngyilkosságot elkövetett férfi korábban kiképzést kapott volna.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!