2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Nem tudni, hogy meddig sztrájkolnak a reptér alkalmazottai

2017. augusztus 13., vasárnap 21:33, frissítve: vasárnap 21:58

Meghatározatlan időre egész napos sztrájkot kezdenek hétfőn a barcelonai reptér biztonsági dolgozói, poggyászátvilágítói - közölte vasárnap Dolors Bassa, Katalónia munkaügyekben illetékes regionális felelőse.

Bassa közvetít az alkalmazottak és az őket foglalkoztató magáncég között. Mint mondta, vasárnap a dolgozók leszavazták munkáltatójuk végső javaslatát, és magasabb béreket követelnek.

A poggyászok átvilágítói augusztus eleje óta már többször sztrájkoltak, ám csupán naponta néhány órán át, de így is hosszú sorok alakultak ki a repülőtéren, és jó páran lekésték repülőgépük indulását. Hétfőn nulla órától 24 órás lesz a munkabeszüntetés meghatározatlan időre.

A dolgozók a béremelés mellett létszámuk bővítését követelik. A barcelonai El Prat repülőtéren a schengeni határellenőrzés szigorítása óta időről időre hosszú sorokban ácsorognak az utasok a biztonsági kapuknál, mivel a vizsgálat a korábbinál alaposabb, és több időt vesz igénybe, a gördülékenyebb ellenőrzéshez viszont több ellenőrre lenne szükség.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!