2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Külföld

Nem tudja áttörni az oroszok vonalait az ukrán hadsereg

Újabb támadásokat indított Kelet-Ukrajnában a kijevi hadsereg, az ukrán katonák azonban nem tudták áttörni az orosz védelmet. – közölte a Föderáció. Eközben Volodimir Zelenszkij kirúgta az összes, toborzásért felelős sorozóbizottsági vezetőt.

  • Nem tudja áttörni az oroszok vonalait az ukrán hadsereg

Visszaverte az ukrán hadsereg támadásait pénteken a Föderáció – közölte Moszkva. Az oroszok szerint többek közt Kupjanszk és Donyeck irányában is próbálkoztak az ukránok, sikertelenül. A Föderáció védelmi minisztériuma közölte, megsemmisítettek 20 ukrán drónt is, amik a Krím-félszigetet támadták.

Eközben Kijev szerint légi csapásokat indítottak az orosz állások ellen, és kilőttek számos drónt, valamint egy Kinzsal rakétát is. Volodimir Zelenszkij pedig úgy döntött, itt az ideje fellépni a toborzóirodákban burjánzó korrupció ellen.

Az ukrán állami nyomozóiroda 112 eljárást indított toborzótisztek ellen. Az utóbbi hetekben ugyanis egyre több olyan esetre derült fény, amikor kenőpénzért segítettek hadköteleseknek elkerülni a behívást.

A belső problémák mellett a nyugati szövetségesek is rossz hírekkel szolgáltak Kijevnek: a Fehér Ház közölte, időbe telik, mire az ígért F-16-osok csatlakozhatnak az ukrán légierőhöz. Washington közlése szerint meg kell teremteni a szükséges feltételeket a vadászgépek fenntartásához, és ki kell képezni a pilótákat a repülőkre. Az Egyesült Államok Nemzetbiztonsági Tanácsának kommunikációs koordinátora konkrét határidőt nem említett az F-16-osok leszállítására. A Washington Post információi szerint azonban az első éles bevetés az amerikai vadászgépekkel legkorábban jövő nyáron várható.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gyulán kampányolt Lázár János

Gyulán kampányolt Lázár János

Fogunk még hozni gyárakat Gyulára - mondta az építési és közlekedési miniszter a Békés vármegyei fürdővárosban rendezett utcafórumon pénteken kora este.
Turistákat öltek Afganisztánban

Turistákat öltek Afganisztánban

Fegyveresek agyonlőttek három külföldi turistát és egy afgán állampolgárt az Afganisztán középső részén fekvő Bamiján tartományban pénteken - közölte a tálibok belügyminisztériuma.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!