2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Nem terrortámadás történt Berlinben

2016. július 27., szerda 11:00, frissítve: szerda 11:01

Nem terrortámadás történt tegnap Berlinben. Ezt a rendőrség közölte, miután egy kórházban egy beteg megölte az orvosát. A múlt heti ansbachi és müncheni támadást viszont a rendőrség is terrorcselekménynek minősítette. A bajor belügyminiszter a menekültekre vonatkozó szabályok szigorítását követelte a két eset miatt. A Der Spiegel összesítése szerint viszont nemcsak a bevándorlók által, hanem a bevándorlók ellen elkövetett bűncselekmények száma is nő.

Rendőrök egy berlini kórház bejáratánál. Kedden volt itt lövöldözés, egy beteg ölt meg egy orvost, de az első hírekkel ellentétben nem terrortámadás történt. „Mivel mindenki ezt kérdezi, fontos kiemelni, hogy semmi jel nem utal arra, hogy iszlamista vagy szélsőséges támadás történt. Az ügyet a gyilkosságiak vizsgálják” – mondta a szóvivő.

Németországban 10 nap alatt 5 támadás volt, ebből kettőt minősítettek iszlamista terrortámadásnak: a múlt pénteki müncheni lövöldözést és a vasárnapi ansbachi robbantást. Az ansbachi elkövetőről az is kiderült, hogy a menekültszálláson készítette a bombáját. A bajor miniszterelnök a menekültügyi szabályok szigorítását követelte.

„A terrorizmus megérkezett Németországba. Az emberek joggal várják el, hogy biztonságot teremtsünk. A menekültvízumot meg kell vonni azoktól, akik bűncselekményt követnek el. A kiutasítást nemcsak gyilkosság, hanem kisebb rendű bűncselekmények miatt is kilátásba kell helyezni” – mondta a bajor miniszterelnök.

A német kormány szerint a vallási szélsőségek terjedését az oktatási és integrációs programmal kell megakadályozni. 600 órás nyelvtanfolyam és 100 óra német kultúra már minden menekültnek kötelező.

Berlinből csütörtökön indult el az olimpiára a menekültcsapat német tagja is, egy szír úszó, aki a németekkel készül, de a nemzetközi olimpiai szövetség zászlója alatt fog versenyezni. Ilyen tagja a belga, luxemburgi és kenyai csapatnak is van.

„Most először van az olimpián menekült csapat. Boldog vagyok, hogy így részt vehetek az olimpián. Remélem, egyszer véget ér a háború Szíriában és mindenki hazatérhet” – mondja a szíriai német úszó.

A Der Spiegel összesítése szerint a bevándorlók ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények száma is 300 százalékkal nőtt Németországban két év alatt. Potsdamban kedden ítéltek életfogytiglani börtönre egy német férfit, aki tavaly a berlini menekültközpontból csalogatott el egy 4 és egy 6 éves fiút, akiket megerőszakolt és megölt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!