2024. 05. 14. Kedd Bonifác napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Nem terrorcselekmény okozta a gépkatasztrófát

Feltehetően nem terrorcselekmény miatt zuhant a tengerbe az Air Asia járata december végén. Az indonéz szakemberek a pilótafülkében rögzített beszélgetések egy részének meghallgatása után azt mondták: nincsenek arra utaló jelek, hogy fenyegetés lett volna a gépen. A repülő törzsrészét már megtalálták a kutatóegységek, azonban a rossz idő miatt továbbra sem tudták kiemelni.

Laboratóriumban vizsgálják indonéz szakemberek a december végén lezuhant utasszállító fekete dobozait. Az egyik adatrögzítő felét már meghallgatták – ez alapján úgy tűnik, hogy nem terrorcselekmény történt. „A pilótafülkében rögzített beszélgetés nem mutatja terrorista akció jeleit. Csak a pilóta hangja hallatszik. Teljesen azzal van elfoglalva, hogy kézben tartsa a gépet. Nincs arra utaló jel, hogy fenyegetés lett volna a fedélzeten” – közölte Andreas Hananto légibiztonság-ügyi szakértő. Az, hogy pontosan mi történt a pilótafülkében a szerencsétlenség előtt, január 28-án derül majd ki – ekkorra végeznek a szakemberek mindkét fekete doboz adatainak kiértékelésével.

Bár a kutatóegységek már múlt héten megtalálták a repülőgép törzsét a Jáva-tenger fenekén, a rossz idő miatt még nem tudták kiemelni. Ez azért lenne fontos, mert valószínűleg a gépnek ebben a részében található az áldozatok többsége. Hétfőig összesen 51 holttestet sikerült kiemelni a tengerből, amelyekből azonban csak 45-öt tudtak azonosítani. „Egyes testrészek elrohadtak és összezsugorodtak, mivel túl sokáig áztak a vízben” – nyilatkozta a kutatóegységek egyik vezetője.

A malajziai Air Asia járata december 28-án zuhant a Jáva-tengerbe, fedélzetén 162 emberrel. Az eddigi vizsgálatok szerint a szerencsétlenségnek köze lehetett a térségben uralkodó extrém időjárási viszonyokhoz, a pontos ok azonban egyelőre nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kínába látogat Putyin

Kínába látogat Putyin

Május 16-17-én tesz állami látogatást Kínában Vlagyimir Putyin orosz elnök, hivatali partnere, Hszi Csin-ping meghívására, ez lesz a hivatalba lépése utáni első külföldi útja – közölte a Kreml.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!