2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Nem tárgyalnak kötelező befogadásról Brüsszelben

2016. szeptember 24., szombat 11:23

Semmilyen javaslatot nem tárgyal a migránsok kötelező befogadásával kapcsolatban az Európai Parlament szakbizottsága – írja a Népszabadság. Az Európai Parlament és a Fidesz alelnöke szerint módosítani kell az alaptörvényt, ha érvényes és eredményes lesz az október 2-i népszavazás.

A lapnak a téma parlamenti jelentéstevője azt mondta: még áttekinti a tagállamok és a civil szervezetek álláspontját a kérdésben. A témával legközelebb októberben foglalkoznak az Európai Parlamentben.

Lázár János a csütörtöki kormányinfón viszont arról beszélt, hogy az Európai Bizottság mindenképpen be akarja vezetni a tagállamokra kötelező kvótarendszert, az Európai Parlament pedig még szeptember végén megvitatja a bizottság javaslatát, ahol a kvótapártiak lesznek többségben.

Módosítás kell

Módosítani kell az alaptörvényt, ha érvényes és eredményes lesz az október 2-i népszavazás – Pelczné Gáll Ildikó szerint. Az Európai Parlament és a Fidesz alelnöke a Népszabadságnak azt mondta: ha a nemek lesznek többségben, akkor a módosításnak azt kell kimondania, hogy a magyar parlament felhatalmazása és hozzájárulása nélkül az Európai Unió nem írhatja elő nem magyar állampolgárok betelepítését Magyarországra.

A lapnak Rubovszky György, az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kereszténydemokrata elnöke is azt mondta: egy ilyen alaptörvény-módosítás nem sértené az uniós jogot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!