2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Nem működik együtt a hatóságokkal Parlament kerítésének hajtó férfi

Nem működik együtt a hatóságokkal az a férfi, aki délelőtt autóval behajtott a brit parlament közelében várakozó gyalogosok közé – két ember sérült meg, az elkövetőt a helyszínen őrizetbe vették. A hatóságok terrorcselekményként kezelik az ügyet.

  • Nem működik együtt a hatóságokkal Parlament kerítésének hajtó férfi

A térfigyelő kamera rögzítette, ahogy a brit parlament épületéhez közeledik egy autó, egy pillanat alatt irányt vált, egy biciklistáknak hajt, majd továbbmegy és egy kordonnak csapódik. Ketten megsérültek, egyiküket már ki is engedték a kórházból, a másiknak sincsenek életveszélyes sérülései.

„A sofőr egyedül vezette az autót és a közelben állomásozó rendőrök a helyszínen letartóztatták. A 20-as évei végén járó férfit terrorcselekmény elkövetésével gyanúsítják. Miután szándékosnak tűnik a tette – aminek a módszere és a helyszíne is szimbolikus – az nyomozást a terrorelhárítás vezeti” – mondta a rendőrségi szóvivő.

A brit hatóságok terrortámadásként kezelik az ügyet. Az elkövetőt a helyszínen őrizetbe vették. A rendőrség szerint nem működik együtt a hatóságokkal. Az biztos, hogy korábban nem volt dolga velük.

„Láttam ahogy a sofőr a parlament épülete fele tart. Itt 40-50 km/h a sebességhatár, de ő legalább 70-80-al hajtott és közvetlenül a parlament előtt álló kordonnak ütközött. Egyértelműen szándékosan ment neki a falnak. Frontális ütközés volt” – mesélte egy szemtanú.

A helyszínt hermetikusan lezárták, és átfésülik. Fegyvereket nem találtak, sem az autóban, sem a környéken.

„A rendőrségnek joga van akár napokig is őrizetben tartani a gyanúsítottat a bíróság engedélyével, terrorcselekmény gyanúja miatt. Láttunk már korábban hasonló ügyeket, most várhatóan razziák, rajtaütések, házkutatások és kihallgatások kezdődnek. Meglátjuk, miként alakul a nyomozás” – mondta Sadiq Khan, London polgármestere.

A brit parlament közelében tavaly márciusban volt már hasonló terrortámadás. 2017 márciusában az 52 éves Khalid Masood négy emberrel – köztük egy fegyvertelen rendőrrel – végzett a közeli Westminster hídnál, mielőtt a hatóságok emberei végzett vele. Az 52 éves brit férfi Szaúd-Arábiában dolgozott angoltanárként, korábban a titkosszolgálat is nyomozott ellene szélsőséges nézetei miatt, azonban úgy ítélték, nem jelent komoly fenyegetést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Spanyol szövetségesének üzent Orbán Viktor

Sok patrióta harcosra van szükségünk Európában - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök videóüzenetében, amelyet a jobboldali spanyol Vox párt EuropaViva24 elnevezésű politikai nagygyűlésén vetítettek le Madridban vasárnap.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!