2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Vezércikk 04:00

Nem lesznek koedukált WC-k, még több zaklatástól tartanak

2017. február 23., csütörtök 20:23

Nem lesznek koedukált WC-k az Egyesült Államokban, miután Donald Trump visszavonta elődje iránymutatását, amely lehetővé tette, hogy a transznemű diákok az állami iskolákban a nemi identitásuknak megfelelő mosdót és öltözőt használják.

„Egyenlőséget a transzneműeknek!” – skandálták a tüntetők a Fehér Ház előtt azt követően, hogy Donald Trump visszavonta Barack Obama őket érintő iránymutatását. A volt elnök előírta a szövetségi iskoláknak, hogy a transzneműek a nemi identitásuk szerinti mellékhelyiséget használhassák az iskolákban. Ezt a döntést törölte most el az igazságügyi és oktatásügyi minisztérium. A demonstrálók szerint a döntés miatt még több zaklatásnak lesznek kitéve a transznemű diákok.

„A legrosszabb forgatókönyv valósul meg. A gyerekek az egész országban félnek ettől az embertől. Rettegnek attól, hogy holnap az iskolában zaklatni fogják őket. Olyan gyerekekről van szó, akiknek folyamatosan aggódniuk kell emiatt. Most már az igazságügyi minisztertől és magától az elnöktől is félniük kell” – mondta egy aktivista.

A másik oldal azzal érvelt, hogy a heteroszexuális diákoknak joguk van a privát szférához. Ezért szerintük nem elfogadható például, hogy egy magát nőnek tekintő fiú a lányvécét használja. A Trump-kormány érvelése prózaibb: szerintük ez a kérdés egyszerűen nem a szövetségi kormány, hanem az államok hatásköre.

„Az elnök elkötelezett híve az államok jogainak” – szögezte le Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője.

Donald Trump egyébként a választási kampányban még támogatta a transzneműek jogait.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!