2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Nem engedték be az országba a Putyin-barát motorosokat

2016. május 2., hétfő 13:11, frissítve: hétfő 13:12

Nem engedték be Lengyelországba a Putyin-barát motorosklub tagjait. A lengyel hatóságok annak ellenére tagadták meg a határátlépést, hogy a csapat néhány tagja szlovák és német útlevéllel rendelkezik. Az Éjjeli Farkasok a II. világháborús szovjet győzelmekről emlékeznek meg európai túrájukon. Varsó provokációnak és biztonsági kockázatnak tartja a felvonulást.

Éjjeli Farkasok bevetésen: a Putyin-barát motorosklub egy része a fehérorosz–lengyel határon próbált bejutni az Európai Unióba. Moszkvából indultak, és Lengyelországot, Szlovákiát, Ausztriát és Csehországot érintve Berlinbe szeretnének eljutni, hogy útközben, valamint a német fővárosban megemlékezzenek a II. világháborús szovjet győzelmekről.

A csapat azonban az első akadályon fennakadt: Lengyelország ugyanis nem engedte át őket a határon.

„Hivatalosan megkaptuk az összes vízumot, leadtuk a neveket a lengyel hatóságoknak, és leírtuk azoknak a nevét, akik meglátogatják a szovjet katonák sírjait, és virágokat helyeznek el rajtuk. Részletes útvonaltervet is mellékeltünk, és időben elkezdtük az ügyintézést. Pontosan követtük a szabályozást, részletes információkat adtunk magunkról. Érti? Mit jelent ez? Nem lehet bennük bízni, hazudós gazemberek! Amit csinálnak, az cinikus és szemtelen” – jelentette ki Alekszander Zaldosztanov, az Éjjeli Farkasok vezetője.

A lengyel külügyminisztérium már csütörtökön közölte a varsói orosz nagykövetséggel, hogy nem engedi áthaladni területén a motorosokat. Varsó biztonsági aggályokra hivatkozott, korábban pedig provokációnak nevezte a felvonulást.

A motorosokat annak ellenére sem engedték be, hogy egy részüknek szlovák és német útlevele volt.

„Nem mondtak semmit, miért nem mehetünk haza. Átkozott útlevél, ez Európa!” – mondta egy motoros, és földhöz vágta az útlevelét.

Az Éjjeli Farkasok végül Fehéroroszországban koszorúztak meg egy szovjet katonai sírt, és Lengyelországot kikerülve folytatják európai túrájukat. A lengyelországi szovjet emlékhelyeken a klub lengyel tagjai helyeznek majd el virágokat.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!