2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Ferenc pápa beteg? – cáfol a szóvivő

,

2016. február 14., vasárnap 07:06, frissítve: vasárnap 17:13

Megszédült a pápa mexikói látogatásának második napján. A katolikus egyházfő a legismertebb mexikói vallási szimbólum, a Guadalupei Madonna képe előtt rogyott meg és esett vissza egy székbe. A vatikáni szóvivő cáfolta, hogy a pápa beteg lenne.

Öt napra utazott Mexikóba a pápa – egyik fő célja az, hogy eljusson a Guadalupei Madonna képhez. ez jelenleg az ország egyik legismertebb zarándokhelye. „A legintimebb kívánságom, hogy a Madonna, a Guadalupei Madonna elé álljak. A misztériumot még ma is kutatják. Kutatják, kutatják, de nincs rá emberi magyarázat. A legtöbb tudományos tanulmány is azt állítja, hogy ez Istentől való” – hangsúlyozta az egyházfő.

A hagyomány szerint 1531 telén a Szűzanya aranyködbe burkolózva háromszor is megjelent egy indiánnak, aki által azt üzente, hogy építsenek templomot neki. Harmadik alkalommal egy nyíló rózsát hagyott hátra.

A szóvivő cáfol

Ferenc pápát ketten is segítették a guadalupei bazilikában, amikor a mexikói elnök és neje elé indult. A 79 éves katolikus egyházfő akkor vesztette el egy pillanatra az egyensúlyát, amikor megpuszilt két kislányt, akik virágot vittek a Szűzanyának. Egy székbe rogyott, de azonnal fel is állt, és átvette a virágokat, amelyeket aztán a kép elé helyezett. A vatikáni szóvivő cáfolta, hogy a pápa beteg lenne, szerinte csupán nehezebben mozog, ami az ő korában normális.

Az egyházfő a történtek ellenére vasárnap folytatta mexikói látogatását, és láthatóan frissen és kipihenten üdvözölte a köszöntésére összegyűlt embereket.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!