2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Nem akart távozni Obama államügyésze, Trumpék felmentették

MTI

2017. március 11., szombat 22:39, frissítve: vasárnap 11:55

A korrupcióellenes kemény fellépéséről ismert Preet Bharara manhattani szövetségi államügyész közölte, hogy nem fogadja el a távozására vonatkozó kérést, és a helyén marad, majd szombaton felmentették tisztségéből.

Donald Trump amerikai elnök kormányzata pénteken lemondásra szólított fel 46 államügyészt – írta az MTI. A döntést Jeff Sessions igazságügyi miniszter jelentette be, aki arra kérte a felmentetteket, hogy helyi idő szerint péntek éjfélig hagyják el hivatalukat. Valamennyien Barack Obama előző elnök kinevezettjei.

Bharara közölte, hogy tisztségében marad, miután tavaly Donald Trump amerikai elnök és Jeff Sessions biztosította arról, továbbra is igényt tartanak a munkájára – mondta egy névtelenséget kérő ismerőse az AP amerikai hírügynökségnek.

„Nem mondok le. Pillanatokkal ezelőtt kirúgtak” – írta Bharara röviddel később a Twitter közösségi portálon. Hozzátette, hogy a szövetségi kormány manhattani államügyészeként szolgálni „mindig is a pályafutása legnagyobb megtiszteltetése lesz”.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!