Nekiment Izraelnek a Nobel-díjas író + Videó

LM, 2012. április 4., szerda 17:44, frissítve: szerda 17:50
Izraelt bírálja legújabb versében a Nobel-díjas német író, Günter Grass. A ma megjelent költeményben az iráni atomprogram nemzetközi megítélését dolgozza fel.

Az író szerint eddig nem sikerült bizonyítani, hogy a perzsa államnak van atombombája. Azt viszont Grass biztosra veszi, hogy Izrael rendelkezik atomfegyverrel, noha ezt a zsidó állam hivatalosan soha nem ismerte el. Izrael berlini nagykövetsége azonnal antiszemitának minősítette a verset.

Nekiment Izraelnek a Nobel-díjas író

Günter Grassnak 1999-ben ítélték oda az irodalmi Nobel-díjat. Az író jóval később vallotta be Hagymahántás közben című, magyarul is megjelent regényében, hogy 1944-ben a Waffen-SS-ben szolgált.

Forrás: Hír TV
hirdetés
Legfrissebb
Legolvasottabb
hirdetés

Hozzászólások - 6 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása