2024. 03. 19. Kedd József, Bánk napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Háború Ukrajnában 05:00

Néha dupláz, annyira élvezi mások eláztatását

2016. április 27., szerda 07:58, frissítve: szerda 10:19

Bevásárolnák magukat a törökök a horvát turizmusba, és sorozatfröcskölőt keres a brit rendőrség. Ezek külpolitikai lapszemlénk főbb témái.

Horvátország támogatja Törökországot az Európába vezető úton. Ezt a horvát elnök asszony jelentette ki, amikor fogadta a zágrábi látogatáson tartózkodó török elnököt. A Balkan Insight internetes portál elemzése szerint Recep Tayyip Erdogan horvátországi látogatásának egyik célja, hogy megerősítse Törökország pozícióit Európában. Ezenkívül figyelemre méltó, hogy Erdogan 6 miniszterét és 90 török üzletembert vitt magával Zágrábba. A portál elemzése szerint a törökök eddig kisebb beruházásokkal rendelkeztek csak Horvátországban, ahol most leginkább a turizmus iránt érdeklődnek.

Szélsőséges szervezetnek nyilvánították

Az Oroszország által ellenőrzött Krím félsziget bírósága szélsőséges szervezetnek nyilvánította a tatár kisebbség végrehajtó tanácsát, és elrendelte a testület betiltását. Az Egyesült Államok kongresszusa által fenntartott Szabad Európa Rádió szerint ez csak az utolsó intézkedés abban a sorban, amely a krími tatárok tevékenységének meghiúsítására irányulnak, a tatár kisebbség tagjai közül ugyanis sokan ellenzik azokat az orosz törekvéseket, hogy Moszkva megszilárdítsa hatalmát a korábban Ukrajnához tartozó régióban.

Sorozatfröcskölőt keres a rendőrség

Sorozatfröcskölőt keres a brit rendőrség Londonban, és arra kéri a lakosságot, hogy segítsen kézre kerítésében. Az ismeretlen fröcskölő módszerei nagyon egyszerűek, de igen hatékonyak. Mindig, amikor esik az eső, beül négykerék-meghajtású autójába, és megfelelő pocsolyát keres a gyalogosok lefröcskölésére. Az elkövető annyira élvezi mások „eláztatását”, hogy néha megfordul, és másodszor is lefröcsköli, akit egyszer már lespriccelt.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!