2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Négyezer katonát küldött Amerika a lengyeleknek

2017. január 15., vasárnap 11:03, frissítve: vasárnap 12:48

Megérkezett a négyezer fős amerikai páncélosdandár Lengyelországba. Az Egyesült Államok az ukrajnai orosz beavatkozás után döntött arról, hogy Kelet-Európába vezényli a katonákat. A lengyel védelmi miniszter szerint az egész kontinens védelmét szolgálják majd az amerikai egyenruhások.

Az Egyesült Államok négyezer katonából álló páncélosdandárt küldött a kelet-európai országba, hogy bizonyítsa elkötelezettségét a NATO szövetségeseinek védelme mellett.

„Ez egy nagyszerű nap. Üdvözöljük a világ legjobb és legerősebb hadseregét képviselő amerikai katonákat lengyel földön” – nyilatkozta Beata Szydlo lengyel miniszterelnök.

A lengyel védelmi miniszter szerint egész Európa védelmét szolgálják az amerikai egyenruhások. Bár Oroszország nevét senki nem említette, de a csapaterősítés célja vélhetően Vlagyimir Putyin elrettentése lehet egy, az ukrajnai beavatkozáshoz hasonló katonai akciótól.

„Ez egy nagyszerű dandár, egy nagyon felkészült katonai erő, amely a legjobb felszereléssel, vezetőkkel és kiképzéssel rendelkezik. Hogy a készültség szintje fennmaradjon, a katonák kiképzéseken és gyakorlatokon vesznek majd részt Európa-szerte” – mondta Timothy P. McGuire, az amerikai hadsereg európai erőinek helyettes parancsnoka.

Az orosz kormány közölte, hogy nemzetbiztonsági fenyegetésnek tekinti az amerikai katonai jelenlét erősödését Kelet-Európában.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!