2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

NATO-egységeket küldenek a menekültcsempészek ellen

2016. február 11., csütörtök 14:11, frissítve: csütörtök 15:03

NATO-egységek is fognak járőrözni az Égei-tengeren az embercsempészek felderítésére – jelentette be az amerikai védelmi miniszter az észak-atlanti szervezet védelmi minisztereinek brüsszeli találkozóján.

Ash Carter tájékoztatása szerint a NATO-szövetségesek egyöntetűen méltányolták Törökország és Németország erre vonatkozó kérését, tehát a jövőben az Égei-tengeren NATO-egységek fognak megjelenni – számolt be munkatársunk Brüsszelből. Pontos dátumról egyelőre nem lehet tudni. Az egységek az embercsempészek munkáját próbálják majd meg ellehetetleníteni, de a menekültáradat lassítása, megfékezése is a célok között szerepel. Az amerikai védelmi miniszter közölte, az emberi életek megmentése egy olyan szempont, amelyet muszáj volt méltányolni, hiszen az elmúlt időszakban nagyon sokan fulladtak a tengerbe a menekültek közül.

A kétnapos találkozón az észak-atlanti szövetség azt az amerikai kérést is elfogadta, hogy AWACS felderítő gépek járőrözzenek a térségben, ezzel a légitámadások hatékonyságát szeretnék növelni az elkövetkezendő időszakban.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!