2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Külföld

Nagy értékű festményrablás – ők a tettesek?

A román rendőrség három embert vett őrizetbe egy nagy értékű festményrablás miatt, amit tavaly Hollandiában követtek el. Picasso-, Monet- és Matisse-képeket loptak el több száz millió euró értékben, de a képek egyelőre nem kerültek elő.

A riasztórendszer működött a rotterdami múzeumban – ahonnan tavaly októberben loptak el hét különlegesen értékes festményt –, jelzett is, de a rendőrök hiába értek 90 másodpercen belül a helyszínre, a tolvajok addigra megléptek a zsákmánnyal. „Három román állampolgárt tartóztattunk le, akik részt vettek a bűncselekményben. Kihallgattuk őket és átkutattuk a házukat. A román ügyészség mindenben együttműködik a holland nyomozókkal” – mondta az egyik román nyomozó.


A románok csak a piszkos munkát végezték, a képek egy megrendelőnél lehetnek, erről viszont a rendőrök egyelőre nem beszélnek. A festmények még nem kerültek elő. „Biztosak vagyunk benne, hogy végül megtaláljuk a képeket, a holland és a román rendőrség, illetve más országok segítségével előbb-utóbb előkerülnek” – nyilatkozta az Interpol egyik vezetője.

A Matisse-, Monet- és Picasso-képek együttes értéke több száz millió euró, ráadásul nem is a rotterdami múzeum tulajdonában voltak, csak kölcsönkapták egy kiállításra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!