2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Bundicsfilm 03:00

Külföld

Muszlim bevándorlók halálosan megfenyegették Monfalcone polgármesterét + videó

Halálos fenyegetést kapott egy olasz polgármester. A város jobboldali vezetője az iszlámosodási folyamatok megállításán fáradozik megválasztása óta. Monfalcone ugyanis az az olasz város, ahol a külföldi lakosok száma meghaladja a 30 százalékot.

  • Muszlim bevándorlók halálosan megfenyegették Monfalcone polgármesterét + videó

A városvezető a közelmúltban két mecset bezárásáról döntött, mivel azok nem feleltek meg a biztonsági előírásoknak. A Liga politikusa a nyáron betiltotta, hogy a muzulmán nők burkában fürödhessenek vagy tartózkodhassanak a tengerparton.

Továbbá megköveteli a bevándorlóktól az olasz hagyományok és kultúra tiszteletben tartását. Monfalcone egyébként az a város Olaszországban, ahol a külföldi lakosok száma meghaladja a 30 százalékot. Főként bangladesi származású bevándorlókról van szó, akik a hajógyártásban dolgoznak.

Míg a bevándorlók felvásárolják a település kereskedelmi egységeit, ingatlanait, teljes lakóházakat, addig az olaszok elhagyják Monfalconét. Anna Cisint polgármester ellen aggasztó halálos fenyegetések érkeztek levélben és az interneten.

A halál angyala vigye lelkedet Allah elé

- írják a világhálón a muzulmán közösség tagjai.

A hatóságok úgy vélik valós fenyegetésről van szó, ezért rendkívüli védelem elrendelését mérlegelik a polgármester számára. Anna Cisit a megfélemlítésekre úgy válaszolt, továbbra is folytatja harcát és ellenáll a népesség cserének.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!