2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:10

Mulasztás és megfélemlítés - tüntetnek a szülők az iskoláért

2017. március 16., csütörtök 22:28, frissítve: péntek 07:17

Hétfő óta tüntetnek a civilek Marosvásárhelyen a római katolikus gimnáziumért.

Azután hirdették meg a tiltakozást, hogy kiderült, az iskolába nem tudnak beiratkozni a gyerekek. Az egyházi gimnázium sorsa tavaly ősz óta kétséges, azóta, hogy a Maros megyei főtanfelügyelőt és az iskola igazgatóját az Országos Korrupcióellenes Ügyészség vád alá helyezte.

A szülők és a helyi civilek azt mondják, sorozatos mulasztások, hibásan kiállított dokumentumok és megfélemlítés vezetett a jelenlegi helyzethez, a hatóságok viszont egymásra mutogatnak, hogy ki mit mulasztott. A szülők beadvánnyal fordultak a polgármesteri hivatalhoz, hogy a helyzetre valamilyen megoldást találjanak.

„Ezt kell kideríteniük az illetékes intézményeknek, hogy ezt a rengeteg adminisztratív hibát, kuszaságot, Isten tudja, hogy micsodát, ezt hogyan tudják helyrehozni. Ez az ő dolguk, erre meg kell legyenek a felelős emberek, akiknek az a dolguk, hogy a hibákat kijavítsák és az iskolákat működésbe helyezzék. Ezért állunk mi itt” – nyilatkozta a Civilek a Római Katolikus Gimnáziumért mozgalom egyik tagja, Csíky Csengele.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!