2024. 09. 29. Vasárnap Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Radar ráadás 22:30

Külföld

Moszkva az ukrán fővárost támadta, Kijev légvédelmi létesítményeket ostromolt + videó

Megduplázza az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást Németország. Berlin 4 milliárd euró helyett 8 milliárd eurót küld Kijevnek. A francia elnök is leszögezte, hogy nem szállnak ki a háború finanszírozásából. Eközben Moszkva Kijevet és Herszont ágyúzta. Az ukránok pedig Donyeck határánál lendültek ellentámadásba.

  • Moszkva az ukrán fővárost támadta, Kijev légvédelmi létesítményeket ostromolt + videó

Az orosz erők rakétákkal és drónokkal támadták Ukrajnát - állítja az ukrán légierő.

A kijevi katonai adminisztráció a Telegramon arról számolt be, hogy a fővárosra irányított valamennyi drónt a levegőben megsemmisítették.

Az előzetes információk alapján nem keletkeztek károk és senki sem sérült meg.

Kijev katonai adminisztrációja azt is közölte: a Föderáció a drónok mellett ballisztikus rakétákat is bevetett a főváros ellen.

Herszon központját is ágyúzta Moszkva. A támadásban több lakóház és autó is megrongálódott.

A német kormány 2024-ben 4 milliárd euróról 8 milliárd euróra kívánja növelni az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást

– írja a Bild. A Bundestag költségvetési bizottsága a jövő héten kívánja tárgyalni az erre vonatkozó módosításokat.

A határok erőszakkal való meghatározása nem része az Európai valóságnak többé. És az Ukrajna elleni agresszióval az orosz vezető úgy döntött, hogy megváltoztatja ezt a tényt. Nem tudjuk elfogadni a terület erőszakkal való megszerzését. Putyin nem győzhet.

A francia elnök is leszögezte, hogy továbbra is támogatják Ukrajnát az orosz agresszióval szemben, ugyanis ha Oroszországnak megengedik, hogy megnyerje a háborút, akkor az szerinte „új birodalmi hatalmat kap” Európában, és fenyegetheti a többi volt szovjet államot, Emannuel Macron szerint azonban a következő hónap kritikus lesz az ukrajnai háborúban.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Romániában újabb áradástól tartanak

Romániában újabb áradástól tartanak

Az országos vízügyi intézet három Galac megyei folyóra harmadfokú riasztást adott ki, amely vasárnap éjféltől lép életbe, Havasalföld és Moldva összes többi hegy- és dombvidéki folyóján pedig másodfokú a készültség.
Kormányra kerülhet Orbánék szövetségese

Kormányra kerülhet Orbánék szövetségese

Az Osztrák Szabadságpárt nyerhette az ausztriai választásokat. Az FPÖ a szavazatok 28 százalékát gyűjthette be, ami több mint 11 százalékos erősödést jelent a korábbi választásokhoz képest.
Jemeni célpontokat támadott Izrael

Jemeni célpontokat támadott Izrael

Izrael légicsapást mért az Irán támogatását élvező húszi felkelők kezén lévő jemeni Hodeida kikötőjére vasárnap - közölte az izraeli hadsereg.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!