2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Most az ENSZ-t köcsögözte le a filippínó elnök

2016. augusztus 22., hétfő 16:07, frissítve: hétfő 16:07

Kiléptetné országát az ENSZ-ből a Fülöp-szigetek elnöke. Rodrigo Duterte szerint a nemzetközi szervezetnek semmi köze ahhoz, hogy – a kábítószer elleni harc nevében – emberei bírósági tárgyalás nélkül agyonlövik a drogdílereket.

Ha az ENSZ-nek nem tetszik, amit a Fülöp-szigetek csinál, az ország akár ki is léphet a szövetségből – üzente dühösen a filippínó elnök a nemzetközi szervezetnek. Rodrigo Duterte nem akarja, hogy beleszóljanak a kábítószer-ellenes hadjáratába, az ENSZ ugyanis azt sérelmezi, hogy az elnök és emberei bírósági tárgyalások és egyéb hivatalos procedúrák nélkül halomra ölik a drogdílereket.

„Nem akarok senkit megsérteni, de talán egyszerűen úgy kell döntenünk, hogy kiválunk az ENSZ-ből. Ha ti ilyen tiszteletlen köcsögök vagytok, akkor mi fogjuk magunkat és kilépünk” – fogalmazott az elnök.

Duterte szavain később külügyminisztere finomított, szerinte nem kell mindent szó szerint venni, amit az államfő mond. „Biztosan nem lépünk ki az ENSZ-ből. Az elnök csak mélységes csalódottságát akarta kifejezni, és a kijelentéseiből nem következik, hogy az ENSZ-ből való távozással fenyegetőzik” – magyarázta Perfecto Yasay.

Dutertének nem ez az első ilyen kirohanása, korábban az amerikai nagykövetnek esett neki: „Összevesztem az amerikai nagykövettel, azzal a fa****opó b**ival. Idegesít. Beleavatkozott a választásokba, mindenfélét magyarázott. Nem kéne ezt csinálnia” – fogalmazott. A nagykövet bűne az volt, hogy nem hagyta szó nélkül, amikor Duterte a kampány során egy megerőszakolt nő esetével poénkodott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!