2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Milliárdos bevételt várnak a riói karneváltól

2017. február 26., vasárnap 13:59

Egymilliárd dolláros bevételt vár Rio de Janeiro polgármestere a tegnap kezdődő karneváltól. Az ötnapos fesztiválon 70 szambaiskola verseng egymással, mindegyik külön történetet mesél el. A Brazília-szerte közvetített parádén 5000 lengén öltözött táncos mutatja meg tudását, amit a zsűri a koreográfia, az atmoszféra, a szervezettség és a zeneiség alapján pontoz.

Több százezren táncolnak, tombolnak vagy csak nézik az elhaladó kamionokat Rio de Janeiróban. A szambaiskolák parádéjának második napján az elit iskolák mérkőztek meg egymással. Az első iskola a versenyben a Rocinha volt. Ők Maria Leopoldina császárnő előtt tisztelegnek. Maria Leopoldina I. Pedro császár felesége volt, és többek között Brazília függetlenségi törekvéseit segítette portugál királynőként.

„Én vagyok a Rocinha múzsája, és nagyon izgulok. Ez az első karneválom. A ruhám takarja a melleimet és egy kicsit a brazil nők gyönyörűségét is, de a lényeg az, hogy így is mindenki látni fog” – mondta Veridiana Freitas.

Ahogy az előadók elindulnak, az ütősök is rögtön belecsapnak.

„Egész évben készülünk. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy csak a múlt héten kezdtük. Nagyon összpontosítunk” – mondta az egyik dobos, Lucas Nacimiento.

Az ötnapos fesztiválon hetven szambaiskola verseng egymással. Mindegyik külön történetet mesél el. A Brazília-szerte közvetített parádén ötezer lengén öltözött táncos mutatja meg tudását, amit a zsűri a koreográfia, az atmoszféra, a szervezettség és a zeneiség alapján pontoz.

Brazília a kétéves recesszióból való kilábalás lehetőségét keresi, de sújtja a belpolitikai válság is, amelynek hatására tavaly megvonta a hatalmat az elnöktől. A gazdasági és biztonsági félelmek dacára helyiek és turisták ezrei gyűltek össze Rióban a karneválra, amelytől a városvezetés egymilliárd dolláros bevételt vár.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!