2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Globál 04:20

Külföld

Michael Cohen: Turmp adott utasítást, és tudta, hogy ez helytelen

Korábbi személyes ügyvédje, Michael Cohen pénteken azzal vádolta Donald Trump amerikai elnököt, hogy nem mond igazat. Cohen először szólalt meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy három éves börtönbüntetésre ítélték, amit 2019 márciusában kell megkezdenie.

  • Michael Cohen: Turmp adott utasítást, és tudta, hogy ez helytelen

Az ABC televíziónak adott interjújában közölte: vége annak, hogy lojális az elnökkel, majd cáfolta Donald Trump előző napi állításait. Az elnök ugyanis – egy nappal Cohen elítélése után 2 Twitter-bejegyzésében azt írta: soha nem adott utasítást volt ügyvédjének arra, hogy hallgatásukért fizessen pénzt két nőnek, akik azt állították hogy évekkel korábban viszonya volt Trumppal. Az elnök ezt a Fox televíziónak adott interjújában is megerősítette.

Donald Trump nem csak tudott a kifizetésekről, hanem ő adta arra az utasítást, állította az ABC-nek Cohen. Elmondta, hogy Trump vállalatbirodalmában semmi nem történhetett a későbbi elnök tudta nélkül.

A volt ügyvéd leszögezte: Donald Trump nem csupán, hogy tudott a kifizetésekről, hanem ő adott utasítást. „Tudta, hogy ez helytelen” – fogalmazott Cohen.

Az újságíró kérdésére, hogy vajon miért kellene most hinni neki, amikor korábban rajongott Trumpért, Cohen azzal válaszolt: mert Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője szerint mindaz, amit a nyomozóknak is elmondott, „hitelt érdemlő”. Cohen igennel válaszolt George Stephanopoulosnak, az ABC újságírójának, Bill Clinton korábbi elnök volt kommunikációs igazgatójának arra a kérdésére, vajon Trump még mindig hazudik-e. Cohen szerint senki nem hisz az elnök védekezéseinek.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!